#BoyfriendRecipe: Wijting met krokant korstje en aardappeltjes in de oven

Iedereen heeft zo wel zijn onmisbare attribuut in de keuken. Voor de een is dit een vlijmscherpe luxe messenset, voor de ander is dit de allernieuwste Kitchen Aid keukenrobot. De een vereert dat veel te dure premium olijfoliemerk, terwijl de andere bij hoog en laag zweert dat een keuken zonder koffiemachine, geen echte keuken is (daar ben ik het overigens volledig mee eens).
Ook ik heb een favoriet in mijn keuken dames en heren, en wel het volgende: mijn vriend.

Ik besef dat ik een van de vrouwelijke lucky bastards ter wereld ben wiens mannelijke wederhelft graag in de keuken staat. En dat, ook niet onbelangrijk, wat hij uit zijn koksmuts tevoorschijn tovert ook daadwerkelijk te vreten (lees : lekker) is. Vandaag laat ik jullie graag mee genieten van een boyfriend recipe. Eenvoudig, weinig werk, weinig afwas, snel klaar en bovenal heel lekker! :-)

LET’S GO!

Wat heb je nodig?ingredientenwijting
Voor 2 personen

-Blender
-2 wijtingfilets (of andere witte vis naar keuze)
-salade, tomaatjes en komkommer
-enkele nieuwe aardappeltjes
-3 sjalotjes
-peper, zout, tijm, rozemarijn, enkele laurierblaadjes
-olijfolie en wat balsamico azijn

voor het korstje : half bosje peterselie, flinke eetlepel graanmosterd, een handvol panko, een goeie klont boter en wat olijfolie

 Hoe ga je te werk?

aardappels-Was de aardappeltjes goed en snij de grootste aardappels in twee, kook ze vervolgens een tiental minuutjes tot ze half gaar zijn
-Pel de sjalotjes en voeg deze volledig toe bij de aardappels. Laat ze samen nog 5 à 10 minuutjes verder koken en giet af
-Doe ze dan in een ovenschaal en kruid rijkelijk met peper, zout, tijm en rozemarijn
-Leg er enkele laurierblaadjes tussen en besprenkel met wat olijfolie
-Doe de ingrediënten voor het korstje in de blender, blenden tot een gladde massa
-Bestrijk dan je visfilets met het peterseliemengsel

peterseliemengelswijting2wijting3

 

 

 

 

 

 

 

 

-Leg de vis op de aardappelen en zet de schotel tien minuten in een voorverwarmde oven op 200°C
(laatste 5 minuten op grillstand zetten, zodat het peterseliemengsel krokant wordt)
-Meng de salade met wat stukjes tomaat en komkommer, sprenkel er wat olijfolie en balsamico azijn over en kruid af.
Doe er eventueel wat pitten in, ik gebruik hier een mengeling van Trader Joe’s met pijnboom-, pompoen- en zonnebloempitten.

aardappelwijtingoven

saladepitten

 

 

 

 
Serveer!
wijting

Laat gerust een reactie achter :-)