Het ontbijt. Ook wel eens de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Le roi du repas! 🙂
En daar ben ik het volledig mee eens. Ik sla uiterst zelden mijn ontbijt over, en als dat al eens gebeurt, is dat omdat ik veel te lang heb uitgeslapen waardoor mijn ontbijt getransformeerd werd in een brunch.
Mijn ontbijt zet de toon van het verdere verloop van mijn dag.
Een weinig origineel, maar wel snel en makkelijk ontbijt, vormen de gewone boterhammen met kaas, confituur of choco.
Een lekkere kop verse koffie en een boterham met choco is naar mijn mening een van de lekkerste dingen op aarde.
Maar, let’s face it, choco mag dan wel de Rolls Royce onder het zoete boterhambelg zijn, het is niet echt de beste keuze voor je gezondheid door de vele vetten en suikers die hij bevat. Vandaar dat ik regelmatig wat anders probeer te eten ’s morgens. Zoals een gemengde yoghurt of een lekkere kom havermoutpap bijvoorbeeld!
*Yoghurt met hazelnoten, aardbeien, hennep- en lijnzaad*

Een lekkere, frisse start van je dag. Dit kan je trouwens ook perfect eten als tussendoortje.
Met dit ontbijt smikkel je o.a. calcium, kalium,magnesium,vitamine C, E, B,vezels en gezonde vetten binnen!
Je kan dit natuurlijk met alle soorten fruit, zaden en noten maken. Het hangt er maar vanaf wat jij het liefste eet

Wat heb je nodig?ontbijtidee superfood (1)

-magere yoghurt
-aantal aardbeien
-enkele hazelnoten
-lijnzaad
hennepzaad

 

 

Hoe ga je te werk?

-snij je aardbeien en hazelnoten in fijne stukjesontbijtidee superfood (3)
-als je ongebroken lijnzaad hebt gekocht, maal je dit het best fijn met een vijzel
-meng alles onder je yoghurt en werk eventueel af met wat honing
-Niks meer: dat was het, simpel en lekker 🙂

 

 

 

*Havermout-madness*


Havermout wint al geruime tijd aan populariteit, en terecht! Jammer genoeg is niet iedereen te vinden voor de smaak en textuur van dit gezond gerecht.
Tjah. Les gouts et les couleurs zeg ik dan, want ik vind een goed gemaakte havermout echt lekker!  
Je kan het lekker oldschool maken, in een pannetje, maar ik doe het meestal in de microgolfoven.
Havermout is een bron van voedingsvezels, vitamine B1, fosfor, magnesium en eiwitten. 

 

 

Wat heb je nodig?
-5 à 6 eetlepels havermout (bio, van Quakers of supermarktmerk, jouw keuze!)
-250ml halfvolle,volle of sojamelk ( ik heb al wel eens geëxperimenteerd met amandelmelk, maar ik vond dit nogal tegenvallen)
-Optioneel : cacaopoeder,rozijntjes, chiazaad,lijnzaad, hennepzaad, gojibessen, stukjes chocola, stukjes fruit of noten, honing of siroop of eventueel wat suiker

Hoe ga je te werk?
-Gooi je havermout in een kom, zorg ervoor dat de kom groot genoeg is
-Doe melk erbij, zodat je havermout er in “zwemt”
-In de microgolf : ongeveer 2 minuutjes op 750W, doorroeren en serveren
-In pannetje: even opzetten en paar minuutjes laten doorkoken, doorroeren en dan op je bord serveren
-Eventueel afwerken met de optionele ingrediënten als je daarvan houdt. Je kan hier echt eindeloos mee eindeloos variëren!

 

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.