Zelfgemaakte Paleo-proof Muesli

Een lekker krokant mueslike door mijn yoghurt. Dat eet ik nu eens graag zie. Alleen jammer dat in de muesli van de winkels vaak zoveel toegevoegde suikers zitten. Wist je dat je eigenlijk heel makkelijk zelf muesli kan maken? Zonder allerlei toegevoegde suikers of andere onnodige gekke dingen erin? Enkel en alleen dingen die jij graag eet en puur door wat honing en kaneel op smaak gebracht. Doe ik je al watertanden? Dan is dit your lucky day, want hier is het superdeluxe zelfgemaakte paleo-proof muesli recept! Olé!

ingrediënten paleo muesliLET’S GO! Wat heb je nodig?

– Notenmengeling (walnoten, cashewnoten, amandelen, brésilnoten, hazelnoten,wat JIJ lekker vindt)
– Een handvol rozijnen
– Een handvol pitten (ik gebruikte pijnboompitten en pompoenpitten)
– Wat maanzaad of sesamzaad
– Gedroogd fruit in fijne stukjes (abrikozen, vijgen, dadels…kies iets wat jij lekker vindt of laat het er van tussen)
– 2 Eetlepels extra vierge koksolie ( dan smaakt nog wat naar kokos, njum!)
– Snufje kaneel (en als je van zout houdt, kan je er ook een mini snufje zeezout in doen)
– 2 Eetlepels honing

Hoe ga je te werk?

– Verwarm de oven op 175°.
– Smelt de kokosolie even in de microgolf zodat het volledig vloeibaar is geworden.
– Hak de noten in fijnere brokken (in een handdoek leggen, omwikkelen, deegrol er enkele keren over en klaar!).

paleo muesli
– Meng de olie met de honing en de kaneel en schep deze over de noten.
– Zorg ervoor dat je oliemengsel goed verspreid is over de noten en doe er ook de rozijnen, pitten, zaadjes en gedroogd fruit bij.

cruesli
Hmm. Misschien beter geen flashy oranje mengkom gebruikt.

– Leg een vel bakpapier in een bakvorm en spreid je muesli er mooi egaal over uit.
– Zet dit een half uurtje in de oven en roer na 15 min eens om.
– Done! Laat het afkoelen en bewaar het in een glazen pot.

paleo muesli

Opbergtips (de Gusta in drie lagen heb ik zelf gekocht en heel happy mee):

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.