Gegrild gemarineerd konijn met frisse koolsalade

 

 

 

Ik wil jullie graag het volgende recept voor gegrild gemarineerd konijn met frisse koolsalade delen, omdat het eens een een originele manier is om konijn klaar te maken in plaats van de obligate pruimen of zware saus. Konijnenvlees is namelijk heel mager, en vaak tikken de extra calorieën aan, net door die rijke sausjes. Deze marinade beschouw ik als iets gezonder 😉

gegrild konijn

Gegrild, gemarineerd konijn met frisse koolsalade
Print
Ingredients
  1. - 1/2 konijn
  2. - 1 citroen
  3. - 1 appelsien
  4. - 3 sjalotjes
  5. - flink wat olijfolie
  6. - cayennepeper, 1 eetlepel korianderzaadjes, zout en peper
Voor de koolsalade en dressing
  1. - halve witte kool
  2. - geraspte wortelen
  3. - klein potje halfvolle yoghurt
  4. - 4 eetlepels azijn
  5. - 2 eetlepels honing
  6. - verse bieslook voor de afwerking
Instructions
  1. - Maak eerst de marinade voor je konijn : de schil van 1 citroen raspen zodat je zeste verkrijgt.
  2. - De zeste in een ovenschaal mengen met olijfolie, het sap van de citroen, de fijngesnipperde sjalotjes en look.
  3. - Plet de korianderzaadjes met een vijzel en doe deze ook bij de marinade.
  4. - Vervolgens op smaak brengen met peper, zout en een beetje cayennepeper.
  5. - Wentel het konijn en laat dit afgedekt 3 uurtjes in de frigo marineren.
  6. - Maak ondertussen je salade al klaar door de wortelen en fijngesneden kool met mekaar te mengen in een grote kom.
  7. - De dressing maak je door eerst de honing op te lossen in de azijn (goed roeren). Doe er dan je potje yoghurt in en meng. Doe er dan een snufje zout en een beetje cayennepeper bij. Nog een eetlepel olijfolie en goed mengen.
  8. - Schil de appelsien en doe het vruchtvlees in partjes. Verspreid deze onder de salade.
  9. - Meng dan de dressing onder je salade en zet deze ook in de frigo.
  10. - Na drie uurtjes neem je het konijn, doe er de meeste brokjes marinade af en gril in een pan.
  11. (zo ongeveer 10 minuutjes per kant) . Verwarm ondertussen de oven op 150°. Het konijn kan een kwartiertje langer in de oven garen.
Food, health & lifestyle blog http://www.life-is-good.be/
Marineer het konijn:

gemarineerd konijn

De dressing en frisse koolsalade maak je zo:

yoghurtdressing

koolsalade

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.