Gegrilde zalm met volkorenpasta, broccoli en hazelnoten

Wat moet je doen wanneer je handenvol verse hazelnoten in huis hebt? Juist ja, er iets mee maken tiens! Ik ging op zoek naar een eenvoudig en puur recept waarin ik hazelnoten kon verwerken en vond uiteindelijk inspiratie bij -u raadt het nooit- Piet Huysentruyt. Hij maakte in zijn nieuwe programma op Vier een heerlijk recept met verse zalm, broccoli en hazelnoten en ik besloot eens te kijken of dit een geslaagde combinatie zou zijn. *Spoileralert: het was verdorie lekker.

LET’S GO! Wat heb je nodig?ingredienten zalm broccoli

Voor 2 personen:

-2 mooie stukken verse zalm
-1 broccoli
-handvol hazelnoten
-volkoren pasta
-walnotenolie (Piet gebruikt hazelnotenolie, maar dat hadden we niet in huis)
-peper, zout en olijfolie
-klein beetje boter
-roze peperbolletjes

Hoe ga je te werk?broccoli zalm

-Was de broccoli en snij hem in kleine roosjes
-Hak de hazelnoten fijn
-Zet een pannetje op het vuur en stoof in wat olijfolie en een beetje boter de roosjes gaar (ca. 10 min.)
-Voeg er nadien een scheut water toe
-Doe er roze peperbolletjes bij (maal ze even tussen je handen) en vervolgens de helft van de hazelnoten
-Besprenkel de broccoli met wat walnotenolie (of hazelnotenolie)
-Kook ondertussen je pasta gaar in licht gezouten water
-Kruid je zalm goed af met peper en zout en gril deze lekker knapperig op een hoog vuur
-Giet de pasta af en serveer alles op je bord. Werk af met de rest van de hazelnoten, een beetje walnotenolie en peperbolletjes
Dit is een pure keuken zoals ik het graag heb. Een echt smaakbommetje in je mond. En ondanks het feit dat er niet echt saus aan te pas komt, is het geheel totaal niet te droog. Integendeel, de sappige zalm, krokante broccoli en heerlijke volkorenpast vormen samen een heel erg smakelijk geheel in dat beetje olijfolie en walnotenolie. Een aanrader! :-)

zalmbroccoli2

Laat gerust een reactie achter :-)