Glutenvrije kokosmeel rotsjes met chocolade

recept kokosmeel koekjesGlutenvrije kokosmeel rotsjes met chocolade : een primeur op Life Is Good. Het is de eerste keer dat ik kokosmeel heb gebruik en ik moet zeggen dat het mij aangenaam verrast heeft. Ik bracht dit kokosmeel mee vanuit Amerika, maar je kan ze ook hier in de biowinkel vinden. Als je de verpakking opendoet, komt de kokosgeur je zo tegemoet. Het meel wordt eigenlijk gemaakt van het gedroogde en gemalen vruchtvlees van een kokosnoot. Je moet goed opletten wanneer je werkt met kokosmeel als glutenvrij alternatief voor gewone bloem. In kokosmeel zitten namelijk veel meer vezels, waardoor je maar de helft ervan nodig hebt in vergelijking met gewoon meel. Kokosmeel neemt veel sneller water op, door het hoge gehalte aan vezels, vandaar dat je veel natte ingrediënten erbij moet doen (water, eieren, vetstof,…). Kokosmeel is minder duur dan amandelmeel en is redelijk neutraal qua smaak ondanks het feit dat het dus wel echt heerlijk geurt naar kokos. Het is wel een beetje een challenge om er mee te werken, mijn oorspronkelijk idee was namelijk “ik maak kokosmeel muffins vandaag”, maar qua textuur deden ze eerder denken aan kokosrotsjes, dus vandaar de kokosmeel rotsjes met chocolade ! Een kokosrotsje voor ieder wie mij zeggen kan hoeveel keer ik het woord “kokos” in dit artikel heb gebruikt ;-) !

Anyways, you love it or hate it, maar probeer ze zeker eens uit want ik vind ze wel lekker ! Opgelet, ze bewaren niet heel erg lang (vijf à zes dagen in een gesloten bewaardoos) dus eet ze snel op ! Maar dat zal wel geen probleem zijn ;-)

Let’s go !

Glutenvrije kokosmeel rotsjes met chocolade
Een heerlijk glutenvrij alternatief voor kokosrotsjes.
Print
Ingredients
  1. - 140 gram kokosmeel
  2. - 70 gram kokosvet
  3. - 50 ml water
  4. - 4 eieren
  5. - 50 gram pure chocolade
  6. - 1 eetlepel honing
  7. - 1 vanillestokje
  8. - halve theelepel natriumcarbonaat (baking soda)
  9. - snuf kaneel
  10. - snuf zout
Instructions
  1. - Verwarm de oven voor op 180°.
  2. - Smelt het kokosvet in een pannetje tot het volledig vloeibaar is geworden.
  3. - Kluts de eieren vervolgens samen met het gesmolten vet, de honing, het vanillestokje en het water in een kom. Tip voor het vanillestokje : snijd het in de lengte door en schraap de zaadjes met je mes uit de beide helften.
  4. - Weeg je kokosmeel af en doe dit samen met de snuf kaneel en de theelepel bicarbonaat bij je natte mengsel. Meng dit goed onder mekaar tot je een gladde massa krijgt, die niet meer vloeibaar is (voeg eventueel een heel klein beetje meel toe als het nog te vloeibaar is, maar wacht eventjes tot het meel de vloeistof heeft opgenomen voor je deze stap onderneemt).
  5. - Snij de chocolade in stukjes (je kan ook opteren voor kant en klare chocolade chips) en voeg deze aan je beslag toe, samen met een snufje zout.
  6. - Doe het beslag in muffinvormen en zet deze een 25-tal minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Life Is Good http://www.life-is-good.be/
 recept kokosmeel rotsjes

Laat gerust een reactie achter :-)