Havermoutkoekjes met banaan en noten (zonder suiker)

Moest het mogelijk zijn om ’s morgens, ’s middags en ’s avonds koekjes te eten zonder nefaste gevolgen voor de lijn en de gezondheid, zou de wereld er zoveel mooier uitzien begot!  Vertoon je gelijkenissen met deze foto wanneer je het geritsel hoort van een pakje dat open getrokken wordt? Zou je liever je rechterarm laten amputeren dan een heel leven zonder koekjes te moeten doorstaan? Word je humeurig als je je trouwe zoete vieruurtje eens hebt moeten inruilen voor een appel? Geen nood! Er bestaat namelijk ook een gezondere variant die je bovendien zelf eenvoudigweg kan maken!
Suikervrije koekjes met een hoog “Grany” gehalte , daar kan je toch geen nee tegen zeggen?

ingrediënten havermoutkoekjesLET’S GO! Wat heb je nodig?

Voor 12 à 14 koekjes

-2 grote rijpe bananen
-150 g havermout
-handvol noten naar keuze (pel deze ook liefst)
-handvol rozijnen
-halve appel (in heel fijne stukjes gesneden)

Hoe ga je te werk?

-Verwarm je oven alvast voor op 180°
-Plet de twee bananen
-Meng hier je havermout goed door
-Snij de noten en appel in fijne stukjes en voeg deze samen met de rozijnen door je bananenmengsel
-Leg bakpapier op je ovenplaat en vet deze een heel klein beetje in met wat boter
-Rol ronde, platte koekjes van je deeg en spreid deze over je bakplaat
-Bak ze 15 minuten in de oven

haveermout
TIP: hoe dikker je je koekjes maakt, hoe smeuïger ze worden voor een echt “Grany” effect.
Je kan ze ook wat platter maken, zodat je dunnere koekjes krijgt. Als je die nog iets langer in de oven
laat bakken heb je een meer knapperig resultaat. Het is allebei alleszins heerlijk en bovendien zonder suiker of vet 🙂

havermoutkoekjes

Smakelijk!

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.