Linguine met zelfgemaakte pesto en lamsballetjes

zelfgemaakte pesto pasta

 

Als je me ergens plezier mee kan doen, is het wel verse, zelfgemaakte pesto. Serieus, zelfgemaakte pesto is in niets te vergelijken met pesto uit een potje. Ok, je hebt er meer werk aan, maar de smaak – oh god – de smáák !! Daar heb ik wel tien minuten armenwerk voor over (lees : stampen met een vijzel, want dat gaan we zo meteen doen 😉 ). Pasta pesto is dan ook het allersimpelste en lekkerste gerecht ooit ! Denk er dan wat zelfgemaakte balletjes van lamsgehakt bij en verse parmezaanse kaas bij en je hebt  een supermaal voor je neus ! Voor de groentjes besloot ik courgetti te maken (glutenvrije pasta ! klik hier om te kijken hoe je het maakt) en deze door te pasta te mengen. Op de pesto na is dit gerecht redelijk snel klaar…Enjoy !

Lamsballetjes met linguini, courgetti en zelfgemaakte pesto
Print
Voor de lamsballetjes en linguini
  1. - 300 g lamsgehakt
  2. - 2 eetlepels paneermeel
  3. - 1 ei
  4. - pasta naar keuze (ik gebruik hier linguine)
  5. - 1 courgette
  6. - peper en zout
  7. - bakboter
Voor de pesto
  1. - ongeveer 30 g pijnboompitten
  2. - blok parmezaanse kaas
  3. - 0,5 deciliter olijfolie
  4. - 2 teentjes look
  5. - bussel verse basilicum
  6. - bussel verse platte peterselie
Instructions
  1. - Meng eerst het gehakt met paneermeel, wat peper en zout en het ei.
  2. - Kneed goed en rol tot kleine balletjes.
  3. - Vorm de courgette om tot courgetti met een spiralizer.
  4. - Zet water op het voor voor je pasta en warm tegelijkertijd een pan, doe de pijnboompitjes kort even in de pan zodat ze wat gebruind zijn. Doe dan boter in de pan en bak je lamsballetjes hierin gaar.
  5. - Hak ondertussen de teentjes knoflook een beetje fijner en doe deze in een vijzel (of keukenmachine). Doe er vervolgens flink wat geraspte parmezaanse kaas bij, de platte peterselie en de basilicum. Gooi er pijnboompitjes boven op en begin dit fijn te stampen. Doe er geleidelijk aan olijfolie in en meng verder. Proef lekker vaak om te kijken of de verhoudingen kloppen (ik heb regelmatig wat kaas en pijnboompitjes moeten bijvoegen bijvoorbeeld). Pesto maken is voor mij echt op het gevoel...
  6. - Doe de courgetti een minuut of 2 in kokend water en haal ze er dan uit met een schep. Doe dan de pasta in je kokend water.
  7. - Pasta gaar? Meng de courgetti eronder, de pesto en de balletje. Werk af met schilfers parmezaanse kaas en eventueel pijnboompitjes.
Notes
  1. Geen zin om de pesto zelf te maken? Luilak ! 😉 Dan kan je natuurlijk pesto kopen in de winkel. Dan is het nog sneller klaar. Werk af met wat peterselie.
Food, health & lifestyle blog http://www.life-is-good.be/
balletjes lamsgehakt

 

 

zelfgemaakte pesto

 
pasta pesto - linguine - zelf pesto maken - groene pesto - lamsballetjes met pasta pesto

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.