Onder het motto “Het moet niet altijd moeilijk zijn” deel ik jullie graag mijn favoriete omelet-recept. Een omelet is wat mij betreft het kant en klaar gerecht dat rechtstreeks uit de natuur (lees: kippenkont) komt en waar je nul komma nul werk aan hebt. Ideaal dus na een lange werkdag als je weeral eens wat uren hebt overgewerkt en geen fut meer kan opbrengen om lang in de keuken te staan. Met eitjes kan je heel veel doen, maar mijn favoriete manier vind je hieronder terug! 🙂

LET’S GO! Wat heb je nodig?DSCN3123

Voor 1 Ă  2 personen:
-2 eitjes
-paprika naar keuze
-beetje pijnboompitten
-teentje look
-ui
-verse basilicum
-peper, zout, paprikapoeder en tijm
-olijfolie
-bakje champignons
-pikant pepertje (voor wie graag spicy eet, anders laat je dit gewoon weg natuurlijk)



collageomHOE GA JE TE WERK?

– Verhit eerst een pan en bak daar kort de pijnboompitten in bruin
– Zodra deze een bruine kleur hebben, leg je ze in een kommetje apart
-Was en snij vervolgens je paprika in hele fijne reepjes
-Ontdoe de champignons van hun
velletje (met een mesje het vel eraf schrapen) en snij ze in schijfjes
-Snij de ui, peper en knoflook fijn
-Doe in je pan een beetje olijfolie en fruit daar je uitje in
-Zodra de ajuintjes ietwat bruinig zijn geworden, doe je de paprika erin
-Laat dit even aanstoven alvorens de knoflook en chilipeper erbij te doen
-Daarna mag je de champignons er aan toevoegen, en dit ook even laten aanstoven

 

 

 

collageKluts ondertussen in een kommetje je eieren en kruid af met peper, zout en wat paprikapoeder
-Wacht tot de groenten goed gebakken zijn en giet vervolgens je eimengsel erover
-Laat je omelet wat bakken en werk af met wat tijm
-Serveer met aardappeltje, stukje brood of gewoon zo!
-Smakelijk! 🙂omelet

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.