Een klassieker met een twist vandaag: de befaamde quatre-quart cake met framboosjes. De naam “vier-vierden-cake” of “quatre-quart” slaat op het feit dat je van de 4 hoofdingrediënten evenveel nodig hebt. In Engeland heet dit “pound cake”. Deze cake is heel eenvoudig om te maken en lekker bij de koffie. Ik maak ze met framboosjes, voor een extra twist. Het kost je in totaal 15 minuutjes voor de bereiding en vervolgens 45 minuten in de oven. Easy peasy !

quatre quart cake

Quatre-quart cake met frambozen
Print
Ingredients
  1. - 200 gram zelfrijzend bakmeel
  2. - 200 gram witte suiker
  3. - 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  4. - 4 eieren
  5. - 1 zakje vanillesuiker
  6. - snufje zout
  7. - handvol frambozen
Instructions
  1. - Verwarm je oven op 180°.
  2. - Meng de suiker en het snufje zout met de boter en kneed dit tot romig beslag.
  3. - Doe dan een voor een de eieren erbij en klop dit met elektrische klopper of keukenmachine.
  4. - Beboter en strooi wat losse bloem in een cakevorm (of je neemt een flexibele vorm, dan hoeft dit niet) en giet de helf van je beslag er in.
  5. - Verspreid de frambozen in de cake, duw ze in het beslag.
  6. - Doe de rest vain n je beslag over de frambozen.
  7. - Zet dit 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. - Haal de cake na 45 minuten eruit (steek een satéstokje in midden van de cake om te zien of hij gaar is, het stokje moet eruit komen zonder brokjes aan) en laat vervolgens afkoelen.
  9. - Klaar !
Notes
  1. - Je kan ook ander fruit gebruiken uiteraard: appel, peer, blauwe besjes, rozijnen,...
Life Is Good http://www.life-is-good.be/
Voor de perfecte “pound-cake” :

cake frambozen

cake frambozen

vier vierden cake

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.