Ik  HOU van quiche. Het idee om een stuk taart te kunnen eten als lunch of diner vind ik bijzonder aantrekkelijk. Een lekkere quiche smaakt echt altijd, of je hem nu koud of warm eet, bij zomerse hittegolven of bij winterprikjes. Bovendien zijn quiches ook echt heel eenvoudig om te maken. Je hoeft daarbij geen culinair genie te zijn. Zelfs iemand met twee linkerhanden kan het, believe me! Niet overtuigd?  Lees maar verder en verbaas jezelf met je eigen “ik maak verdomd lekkere quiches”-talent. Ik wil wedden dat je hem wil inlijsten nadat je klaar bent, zo fantastisch zal je het doen 😉

LET’S GO! Wat heb je nodig?foto 2 (2)

Voor 3 personen:
-1 rol kruimeldeeg (of bladerdeeg, kies maar!)
-enkele selderstengels
-3 wortels
-pijnboom en -zonnebloempitten
-1 grote rode puntpaprika
-1 gele paprika, 1 rode (je kan er eigenlijk zoveel in doen als je wilt)
-1 klein pak gerookte zalm
-3 eieren
-2 dl light room
-1 bolletje buffelmozarella (want dat is de lekkerste! 🙂 )
-1 à 2 pepertjes naar keuze
– 2 dikke uien en een teentje look
-1 sjalotje
– peper, zout, paprikapoeder en snuifje cayennepeper voor wie het pikanter wil

HOE GA JE TE WERK?

-begin met je pitten te roosteren in een pan, eenmaal krokant leg je ze op een vel huishoudpapier
was daarna al je groenten, snij de paprika’s, selder en pepertjes in kleine blokjes
schil de wortelen en rasp ze dan in fijne plakjes (dus echt lange plakken schillen van de wortel met een rasp)
snij de ajuinen in kleine stukjes en bak deze in wat olijfolie in een pan
– doe hier dan vervolgens de selder,paprika’s, pepers, knoflook en vervolgens de wortelen bij en laat dit even verder stoven

foto 3 (2)foto 2 (3)kruid dit af met peper en zout
-verwarm je oven voor op 180°
-meng dan in een grote kom de room en de eieren, kluts dit tot een glad mengsel en doe er flink wat paprikapoeder bij (en cayennepeper als je daarvan houdt)
-neem een taartvorm en doe je deeg erin (snij de overtollige randjes af), vergeet niet wat gaatjes te prikken in de bodem van je deeg!
foto 4 (2)foto 3 (3)-doe je groenten in de taartbodem en giet dan je eiermengsel erover zodat het de groenten ongeveer bedekt (dit gaat verder rijzen in de oven, dus geen nood als je denkt dat je te weinig hebt)
-snipper de zalm in plakjes en leg ze over de groenten
-snij de sjalot in ringetjes en leg ze over de zalm, bestrooi dan met je pittenmengsel

-neem ten slotte de plakjes mozarella en leg deze helemaal bovenop je quiche
-zet ze vervolgens een 35-tal minuten in de oven

foto 2 (4)

foto 4 (3)

 

– SMAKELIJK! Je kan dit serveren met een fris slaatje 🙂 Ik was dit jammer genoeg vergeten, maar iets fris erbij zal waarschijnlijk nog beter zijn!IMG_2986

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.