Scampi Diabolique

Als je eens volk over de vloer hebt en je hebt zin om snel iets op tafel te toveren met niet al te veel ingrediĆ«nten, dan zijn scampi’s altijd een goed idee. Dit recept voor Scampi Diabolique is hypersnel klaar en kan zowel tot voor- als hoofdgerecht dienen. Met lekker vers knapperig stokbrood of wat basmatirijst (of frieten voor de liefhebbers) heb je hier een klassieker in de keuken. Enjoy ! 

Scampi Diabolique
Dit recept kan je zowel als voor- of hoofdgerecht maken. Een voorgerechtje zou ongeveer een 6-tal scampi's zijn, een hoofdgerecht telt er ongeveer 10 voor een "normale" eter. Super gemakkelijk en heel snel klaar !
Print
Ingredients
  1. - 20 scampi's (gepeld en ontdarmd)
  2. - light room (ik gebruik Alpro Soya light)
  3. - paprikapoeder ( 1,5 eetlepel)
  4. - currypoeder (1,5 eetlepel)
  5. - caeyennepeper (1 eetlepel)
  6. - ketchup
  7. - 1 Ć  2 verse tomaten.
  8. - witte wijn (ongeveer 2 dl)
  9. - 1 grote rode ui
  10. - 1 sjalotje (of gewone ui mag ook)
  11. - 1 teentje look
  12. - olijfolie
  13. - peper en zout
  14. - verse bieslook
Instructions
  1. - Ontvel de tomaat en snij deze in fijne blokjes.
  2. - Ook de ajuin mag je in hele fijne stukjes snijden en de look mag je pletten.
  3. - Kruid de scampi's met peper, zout en wat paprikapoeder.
  4. - Bak deze kort in een diepe pan.
  5. - Als ze mooi rozig zijn, leg ze op een bord opzij, doe wat olijfolie in dezelfde pan en begin de fijngesnipperde ui en look samen aan te stoven tot ze ietwat glazig zijn.
  6. - Doe dan de paprika, curry en cayennepeper over je ui en roer goed om. Doe dit een beetje naar zin, als je niet graag pikant eet doe dan wat minder cayennepeper erover.
  7. - Neem dan je bus ketchup en kieper er flink wat in de pan.
  8. - Roer alles goed om.
  9. - Blus met de witte wijn en laat dan even doorkoken zodat de alcohol goed kan verdampen.
  10. - Wanneer de saus al wat ingedikt is, mag je de room er aan toe voegen en terwijl goed roeren.
  11. - Dan mogen de tomatenblokjes erin en de scampi's.
  12. - Laat dit een minuutje of 3 samen staan en werk af met verse bieslook.
  13. - Done ! :-)
Notes
  1. Serveer met rijst of met knapperig stokbrood.
Life Is Good http://www.life-is-good.be/

 Zo eenvoudig is het ….recept scampi diabolique

 

recept scampi diabolique - scampi's -scampi al diavolo - lekkere scampi's - scampigerecht - scampirecept - recept scampis diabolique - recept scampi's diabolique- scampi recept - scampi diabolo

Laat gerust een reactie achter :-)