Soms heeft een mens eens zin in een lekker stukje vlees. Je kent dat wel : zo’n sissend stukje vlees dat gezellig in een pan ligt te knetteren. Niet te hard uitgebakken, maar nog heel lichtjes rosé. Ow yeah. Zo moet het!  Inspiratie voor vleesgerechten vind je overal, zo ook in dit artikel over Belgische superfoods. Huh, hoezo?  Ewel: de peterselie tiens. Peterselie is superlekker en gezond en daarom probeerde ik onlangs samen met de boyfriend een recept uit. Het resultaat? Een heerlijk varkenshaasje gehuld in een korstje van peterselie, vergezeld van gebakken aardappeltjes, rode ui en champignons. Het is eens wat anders !

ingredienten varkenshaasje petselieLET’S GO! Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

-varkenshaasje
-twee rode uien
-2 tenen look
-aardappeltjes (krieltjes of gewone die je in stukken snijdt)
-bosje peterselie
-panko (Japans paneermeel, vind je makkelijk in de supermarkt;no worries)
-bakje champignons
-peper, zout, tijm, olijfolie en boter
-blender

Hoe ga je te werk?

-We beginnen eerst met alles te snijden: chopchopchop

=>de rode ui, de look en aardappelen in grove stukken (let vooral op de aardappelen dat ze klein genoeg zijn,
aangezien we ze niet gaan koken, gaan ze makkelijker gaar bakken wanneer ze klein gesneden zijn)
=>de champignons in kwartjes
=>de peterselie heel fijn hakken

Chop chop chop! Let op je vingers! 🙂

-Zet dan een grote pan op het vuur en doe er een dikke scheut olijfolie in.
-Kieper de aardappeltjes erin samen met de helft van je look (pers deze stukken wel even fijn, kwestie van je later niet te verslikken in dikke brokken look)
-Kruid met peper, zout en tijm en laat de aardappeltjes gaar bakken
-Doe er na een tiental minuten de rode ajuin in
-Laat dit samen nog even doorbakken (de ui mag al zacht geworden zijn) en doe er vervolgens de champignons bij.
-Roer regelmatig om en prik af en toe eens in je aardappelen om te kijken of ze gaar zijn.

chopchopchop2-Gril ondertussen je varkenshaasje (of bak ze gewoon, hé, jouw keuze!)
-Neem de peterselie, panko en de overgebleven grove stukken look en mix deze in je blender samen met wat olijfolie of boter.
-Kruid af met peper en zout.

pankopeterselie

-Neem je vlees uit de pan wanneer het naar jouw wens gebakken is en bestrijk het met je peterseliemengsel.
-Zet het vlees nog even in de oven op grillstand voor een lekker korstje.
-En voila, je hebt een eenvoudig maar lekker vleesgerechtje boordevol vitaminen en smaak! Bon appetit! 🙂

varkenshaasje met peterseliekorst

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.