Als je eens volk over de vloer hebt en je hebt zin om snel iets op tafel te toveren met niet al te veel ingrediënten, dan zijn scampi’s altijd een goed idee. Dit recept voor Scampi Diabolique is hypersnel klaar en kan zowel tot voor- als hoofdgerecht dienen. Met lekker vers knapperig stokbrood of wat basmatirijst (of frieten voor de liefhebbers) heb je hier een klassieker in de keuken. Enjoy !
Scampi Diabolique
2016-02-29 10:17:10
Dit recept kan je zowel als voor- of hoofdgerecht maken.
Een voorgerechtje zou ongeveer een 6-tal scampi's zijn, een hoofdgerecht telt er ongeveer 10 voor een "normale" eter. Super gemakkelijk en heel snel klaar !
- Ook de ajuin mag je in hele fijne stukjes snijden en de look mag je pletten.
- Kruid de scampi's met peper, zout en wat paprikapoeder.
- Bak deze kort in een diepe pan.
- Als ze mooi rozig zijn, leg ze op een bord opzij, doe wat olijfolie in dezelfde pan en begin de fijngesnipperde ui en look samen aan te stoven tot ze ietwat glazig zijn.
- Doe dan de paprika, curry en cayennepeper over je ui en roer goed om. Doe dit een beetje naar zin, als je niet graag pikant eet doe dan wat minder cayennepeper erover.
- Neem dan je bus ketchup en kieper er flink wat in de pan.
- Roer alles goed om.
- Blus met de witte wijn en laat dan even doorkoken zodat de alcohol goed kan verdampen.
- Wanneer de saus al wat ingedikt is, mag je de room er aan toe voegen en terwijl goed roeren.
- Dan mogen de tomatenblokjes erin en de scampi's.
- Laat dit een minuutje of 3 samen staan en werk af met verse bieslook.