Jullie weten al dat ik zelden zonder ontbijt de deur uitga. Ik ben nogal een gewoofruitontbijt2ntebeest, en bovendien opgevoed volgens het principe dat ontbijt een must is om de dag te beginnen. In dit artikel vertelde ik jullie wat meer over het principe van intermittent fasting, waar je af en toe bewust een maaltijd overslaat om je lichaam de tijd te gunnen om zichzelf weer te herstellen. Ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat het gezond is voor je lichaam om af en toe eens een ontbijt over te slaan. Maar waarom valt mij dit zo zwaar? Old habits die hard…

Oplossing?

Dus zocht ik naar een tussenoplossing: een ontbijt waardoor mijn lichaam niet al te zwaar belast zou worden, maar waardoor ik toch het gevoel heb dat ik iets kan eten ’s morgens. Ik weet dat het kwestie is van gewoonte, maar ik kan er mijzelf echt heel moeilijk toe brengen om niets te eten ’s morgens. Ik voel dat ik het ook nodig heb om iets binnen te hebben, anders word ik heel cranky. En dat willen we ook niet natuurlijk, ik ben namelijk niet zo tof wanneer ik cranky ben. Er zullen best mensen zijn die makkelijk ontbijt kunnen overslaan, maar dit is niet voor mij weggelegd.

Licht verteerbaar ontbijt!fruitontbijt

De oplossing ligt dus logischerwijze bij een licht verteerbaar ontbijt! Dus ben ik sinds enkele dagen aan een fruitoffensief gestart. Dit wil zeggen dat ik enkele dagen per week mijn boterhammen, havermout,… inruil voor een grote kom fruitsla. Daar kan je eventueel yoghurt, lijnzaad, hennepzaad e.d. bijdoen als je graag op iets knabbelt (hier vind je nog een tip). Het is even wennen in het begin, want om een of andere reden lijkt die boterham met choco veel aanlokkelijker ’s morgens, maar ik leg je even de voordelen uit van ontbijten met fruit:

-Licht verteerbaar
-Gezond : je eet een flinke dosis vitaminen & mineralen
-Vezels voor een goede darmflora

– Fruit heeft een beschermende functie tegen allerlei chronische ziektes (diabetes type 2, hart- en vaatziekten, longziekten en kanker) dankzij zijn antioxidanten
-Flinke dosis gezonde energie door de natuurlijke fruitsuikers
-Weinig calorie├źn, tenzij je er 7 bananen in gooit natuurlijk:-)
-Het meeste fruit bestaat uit 90% water en zorgt dus voor een goede hydratatie

En de nadelen? Euhm, die zijn zo goed als onbestaande. Behalve dan dat dit mij waarschijnlijk minder gaat bekoren in de winter. Maar hey, daar vinden we wel iets op!

 

 

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.