funny-fitness-funny-pictures
Ik Milon, jij Milont, wij Milonnen?

Ik startte vorig jaar met de Milon
Cirkel omdat ik op zoek was naar een nieuwe fitnessformule. Eigenlijk wou ik iets doen wat ik enkele keren per week kon uitoefenen en waar ik mijn  conditie terug mee op zou kunnen krikken. Ik had toen toevallig een flyer in de bus gekregen voor een gratis proefmaand Milon Cirkel bij Easy Fit. Ik maakte een afspraak en werd geholpen door een van de sympathieke trainers. Ze zijn daar wel heel goed in hun job moet ik zeggen, want al snel kreeg ik een abonnement aangesmeerd, wat eigenlijk niet echt mijn bedoeling was. Ik kwam eigenlijk voor de try-out en wou later beslissen of ik ermee verder ging. Soit, ik ben zo iemand die snel over de streep wordt getrokken in dat soort zaken. En dus verliet ik die dag de zaal met een kersvers abonnement op zak.  Voor je me begint te veroordelen beste lezer, lees volgende veelbelovende slogan eens:

garantie milon
Mooie belofte… Lees wel de kleine lettertjes, er zijn namelijk een aantal voorwaarden aan verbonden.

“6 x per maand 35 minuutjes op een prettige, afwisselende en zeer efficiënte manier trainen, twee kledingmaten minder in 4 weken… 15x efficiënter trainen dan met duursporten. Geen resultaat, geld terug én één maand gratis kennismaken met de Milon Cirkel bij Easy Fit!”

Zeg nu zelf, dat klinkt overtuigend, nietwaar?
Of had ik een kat in een zak gekocht….voor 59,90 € per maand + eenmalig 83 € administratiekosten….? Slik.

Oke. Shit. Ik heb een abonnement voor een jaar gekocht. Nu moet ik wel.
En dus begon ik te “Milonnen”.
We zijn nu ongeveer een jaar verder en ik deel graag mijn ervaring met jullie!

Wat is de Milon Cirkel?

De Milon Circel is een concept dat kwam overwaaien uit Amerika. Het is gebaseerd op een cyclus die uit 2 cardiotoestellen (hometrainer en crosstrainer)) en 6 spierversterkende toestellen bestaat.

Wat is hier nu zo speciaal aan, hoor ik je denken? Dit klinkt gewoon als een ouderwets rondje fitnessen!

Wel, het verschil ligt het in het feit dat deze toestellen volautomatisch werken en afgesteld worden op jouw lichaam.
Concreet : de eerste keer gaat een trainer met jou alle toestellen af, en stelt deze in. De instellingen worden opgeslagen op een chipkaart. Deze chipkaart onthoudt dus alle oefeningen voor je, jij hoeft hem enkel in elk toestel in te steken.

Een volledig training bestaat uit het vervolledigen van 2 rondjes van de cirkel. Je zal dus elk toestel 2 keer moeten gebruiken.

Op de spierversterkende toestellen doe je 18 tot 22 herhalingen. Voor elke oefening krijg je telkens  1 minuut de tijd. In het midden van de cirkel bevindt zich een lichtzuil. Wanneer deze op groen springt, begint de oefening. Wanneer het rood wordt, is de minuut om en ga je naar de volgende oefening. Na een halve minuut wordt de zuil terug groen en begint de nieuwe oefening. Er zijn tussen de spierversterkende toestellen ook nog 2 cardiotoestellen (hometrainer en crosstrainer). Hier moet je telkens 4 minuten op trainen. Een volledige training duurt dus ongeveer 35 minuten.

Het is de bedoeling dat je in 10 dagen 2 keer gaat trainen. Tussen elke training moet je ook twee dagen rust inplannen, zogezegd om je spieren te laten recupereren van de intensieve inspanning.

kraft-ausdauer-zirkel

milonZirkelMijn ervaringen met de Milon Cirkel

We zijn nu een jaar verder en ik heb al een heleboel sessies achter de rug. Binnenkort stop ik ermee omdat ik net iets te ver moet rijden, dus ga ik weer op zoek naar een nieuwe fitness (tips in de buurt van Roosdaal zijn altijd welkom 🙂 .

Wat zijn nu de voordelen van de Milon Cirkel?

-Weinig tijdrovend : slechts een goed half uur
-Als je heel weinig conditie en spieren hebt, zal je snel resultaat merken
-De toestellen worden automatisch aangepast aan jouw lichaam, dus geen gerommel aan het instellen van de toestellen
-Beetje groepsgevoel doordat iedereen zelfde parcours aflegt
-Persoonlijke begeleiding (gewichten worden op tijd door de trainer verzwaard)

Wat zijn, voor mij persoonlijk dan, de nadelen van de Milon Cirkel?

-Na een jaar vind ik het wat eentonig worden, steeds dezelfde toestellen en tijdsduur
-Je spieren worden de toestellen na een tijdje gewoon. Ik merkte nog maar weinig vooruitgang na x-aantal maanden.

Conclusie?

Naar mijn persoonlijke mening is dit de ideale workout voor mensen met echt heel, héél weinig tijd. Ik zou het liefst van al namelijk iets langer trainen dan 35 minuten. Ik was namelijk altijd uitgeput na die verrekte toestellen (wat natuurlijk de bedoeling is, maar bon), dat ik geen zin meer had om erna nog een andere training te beginnen. Vandaar dat ik tijdens de week ook nog gewoon naar de “fitness” ging. Ik denk dat de Milon Cirkel ook echt goed is voor iets oudere mensen, door de begeleiding en de routine. Het is perfect om je basisconditie te kweken. Na een jaar ben ik er wel wat op uitgekeken. Op naar de volgende uitdaging! 🙂

Ken jij de Milon Cirkel? Wat vind je ervan?
Wat is jouw sportieve uitdaging de komende maanden?

Tips voor je fitnessuitrusting:

[bol_bestsellers limit=”4″ block_id=”bol__bestsellers” cat_id=”17466+4857″ name=”Fitness Milon” sub_id=”” title=”Fitness Milon” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

31 Reacties

 1. Hallo,

  Die overtuigende uitspraak: “6 x per maand 35 minuutjes op een prettige, afwisselende en zeer efficiënte manier trainen, twee kledingmaten minder in 4 weken… 15x efficiënter trainen dan met duursporten. Geen resultaat, geld terug én één maand gratis kennismaken met de Milon Cirkel bij Easy Fit!”

  Klopt die dan ook???

  Groetjes

  1. Dag Lizzy,

   het is inderdaad maar 35 à 40 minuutjes dat je workout duurt, en dankzij de vastgelegde routine is de workout inderdaad efficiënt. Ik merkte een verschil aan mijn taille en spieropbouw na ongeveer een maand (die 2 kledingmaten is overdreven, dat klopte zeker niet bij mij en ik ging zeker 6 keer per maand). Ik denk eerlijk gezegd dat je hetzelfde resultaat ook wel via gewone fitness kan boeken. Ik ken ook niemand die effectief hun geld terugvroeg als ze niet genoeg vordering maakten. De meeste mensen zijn daar een beetje beschroomd voor 🙂 dus daar kan ik je niet op antwoorden. Ik weet wel dat je – als je je geld terug wenst – je dit binnen een bepaalde periode vanaf de aanvang moet doen, anders geldt het niet meer….

   Zo, als je nog vragen hebt, stel ze gerust hier of stuur me een mailtje : lien@life-is-good.be

   Groetjes!

   1. Als student in the field snap ik totaal niet hoe ze dit verkocht krijgen, afgezien van het feit dat excentrisch met een hogere intensiteit trainen voordelen kan opleveren.

    > Kracht? Kracht wordt enkel verbeterd in die bepaalde beweging met die bepaalde snelheid…de vaste toestellen van de Milon cirkel zijn weinig functioneel dus nee; iets zwaarder een leg extension kunnen uitvoeren zal je maar weinig helpen met dagdagelijkse zaken of atletische context.

    > Spiermassa/hypertrofie? Zoals gezegd, excentrisch trainen heeft voordelen, het zou meer spiervezels aanspreken en meer spiermassa doen optreden aangezien men meer massa kan verplaatsen. Dat gezegd zijnde, dit fenomeen kan men ook simpelweg verkrijgen door het negatieve gedeelte van de oefening trager uit te voeren, voor deze strategie heb je geen 60 tot 80 euro per maand nodig, gewoon een klein beetje gezond verstand.

    Desondanks het excentrisch zwaarder trainen geniaal is, op de site van Easyfit staat dat slechts één ronde volstaat voor het opbouwen van spiermassa, dit zijn dus 18 tot 22 herhalingen per spiergroep. Ik hoef je hopelijk niet uit te leggen dat dit onzin is. Ik train op een locatie waar ook een traditioneel gedeelte te vinden is en ik kan je verzekeren dat iedereen met grote spieren of gewoon een fit lichaam daar traint en dus niet op de Milon cirkel. Excentrisch trainen met een traditioneel concept van workout split, waarbij je minimaal 2 tot 4 sets van 3 tot 4 oefeningen doet per spiergroep heeft voordelen, 20 herhalingen in totaal uitvoeren is pure onzin. Er is ook geen variatie in tempo, die aangetoond is te kunnen helpen sneller en meer resultaat te verkrijgen en doordat geen enkel van de toestellen iso-lateraal is ga je ook je bestaande disbalans (die zowat iedereen van nature heeft) nog verder uitvergroten.

    Conditie? De cardiotoestellen werken niet met een excentrisch verhoogde intensiteit en zijn dus hoegenaamd niet superieur TOV. traditionele cardiotoestellen…die al lang achterhaald zijn. Daar komt nog bij dat de nadelen van indoor cardio (eentonig/weinig variatie, saai) hier dus ook van toepassing zijn. Koop voor 40 euro prima loopschoenen in Decathlon en deze brengen je overal, plus frisse buitenlucht, versteviging van pezen en gewrichten, variatie in tempo/duur en trainen wanneer en hoelang jij wilt + progressie opbouwen op de momenten waarop jij je goed voelt, niet wanneer je Easyfit pasje dit aangeeft.

    ” ik ging zeker 6 keer per maand”…dus 120 herhalingen per spiergroep, per maand? Je hebt nog geluk dat je enige verandering in je figuur zag, ik neem aan dat je ook op je voeding ging letten?

 2. Ik kan al het bovenstaande beamen. Ik heb zelf ook hele goede ervaringen met de Milon Cirkel. Alleen de slogan, 2 kledingmaten minder in 4 weken, heeft niets met de Milon Cirkel te maken maar meer met het trainen met de Slimbelly/Belly Attack/ Better Belly banden. Dit zijn banden die je om doet tijdens het trainen, waardoor je de vetverbranding in de buikzone versneld.Ik heb daar zelf ook gebruik van gemaakt en was na 4 weken, 14 cm buikomvang kwijt.

 3. ik doe nu reeds een half jaar de milon cirkel, wat mij het meest stoort is dat het heeel duur is en de begeleiding 0 is als je geen 20 bent en lang haar !!!!

  1. Welke easyfit club spreek jij over? Ik ben onlangs gestart in een nederlandse vestiging van Easyfit: Goes. Dit bevalt me prima. Training is intensief maar haalbaar en mede door de coaches begin ik het zelfs leuk te vinden! Hogere kosten zijn het zeker waard voor mij! Ik raad het iedereen in mijn omgeving aan

   1. Dag Linda,
    Ik heb het over de Easyfit club in Asse (België).
    Ik heb het ook een tijdje met veel plezier gedaan hoor 🙂

    1. Hey,
     Ik ging in Aalst en woon eigenlijk in Asse. Ben nu al paar maanden niet meer geweest, heb nu ook al 3maand mijn abonnement bevroren hoe ze het noemen. Maar ik zou liever stoppen, vind het veel geld 80euro elke maand voor maar 6x te mogen gaan uiteindelijk. Ookal heb je de begeleiding. Maar dan ga ik liever voor 20euro ergens een abonement nemen waar ik dan meer kan gaan en langer.

     1. Dag Sana,
      Het is inderdaad niet goedkoop… je moet je er vooral goed bij voelen vind ik. Je kan veel geld spenderen aan sport, maar als je je er niet goed bij voelt, zijn er natuurlijk andere opties !
      Ik heb momenteel ook goedkopere groepslessen gevonden in Ternat (Rythm Nation). Daar werk je met beurtenkaarten en niet met een doorlopend abonnement. Het is ook democratisch van prijs 🙂

      Groetjes,
      Lien
      Groetjes,
      Lien

     2. Je mag wel vaker dan 6 x per maand, maar voor resultaat hoeft het niet. Ik ga zelf 2 x per week en dat bevalt mee super. Ik hoef niet zo vaak en niet zo lang.

   2. Ik ben er afgesnauwd door de zgn. coach en daarop onmiddellijk vertrokken. Wat een ongemotiveerde en ongeïnteresseerde mensen werken er daar in Goes!
    Je betaalt de absolute hoofdprijs en zit aan een lang contract vast. De medewerkers zitten vrijwel alleen naar het beeldscherm te staren en kijken vrijwel niet naar de klanten om. De eerste paar keer wordt er nog naar nieuwe klanten omgekeken en verder niet meer. Meer dan eens heb ik het meegemaakt dat deze mensen nog niet goed weten hoe alles werkt en andere klanten hen wegwijs maakt.
    Na verloop van tijd maak je idd. geen vorderingen meer. Vragen naar andere trainingsmethoden leverde me uiteindelijk een grote bek op.
    Je kunt elders stukken voordeliger met wel de goede begeleiding en niet te vergeten veel meer mogelijkheden op een betere en prettigere manier sporten.
    Het is mij na anderhalf jaar wel duidelijk geworden waarom het verloop van klanten er zo groot is.

    1. Wat een raar verhaal.
     Ook ik sport in Goes en ik ben meer dan 100% tevreden. Op aanraden van een goede vriend ben ik begonnen en voelde me meteen al erg welkom. Er werd een duidelijk traject ingezet samen met de prima coaches. Iedere paar maanden veranderd mijn trainen en hierdoor blijft het een uitdaging. Mijn klachten zijn bijna helemaal verdwenen en ik heb spijt dat ik nooit eerder ben begonnen. De zgn coaches zoals je ze noemt helpen mij waar nodig en motiveren mij iedere trainen om de training te voltooien. De sfeer waar je het over hebt is juist vriendelijk en warm.

     Ik vind het oneerlijk dat je ze slecht afschildert

     gr J

   3. Een duurdere sportschool ga je niet snel vinden maar wel veel betere.
    Is Easyfit dit hoge tarief waard? Ik vind van niet.
    Wanneer je in vorm wilt komen of blijven zal het voldoen.
    Wanneer je echter wil groeien is het ongeschikt.
    Het aanbod en mogelijkheden zijn er nl. veel te beperkt voor. Easyfit zit finaal vastgeroest met hun eenzijdige trainingsmethode. Eenmaal in vorm groei je niet meer verder en wordt je de mogelijkheid ook niet geboden.
    Het draait er om Easyfit en niet om de klant.
    Ik heb ook gesport bij Easyfit in Goes. De medewerkers zijn uiterst ongemotiveerd en ongeïnteresseerd. Na de gereduceerde proefmaand laat men de klant veelal aan zijn lot over. De vis is immers voor tenminste een jaar binnengehaald. Men houdt zich vnl. bezig door naar het beeldscherm van de pc te staren. In een ambitieuze beu doet men een rondje in de zaal en vraagt men van gaat het of zegt men nog een klein stukje. Easyfit noemt dit coaching….
    Meer hoef je niet van hen te verachten. Vrij regelmatig maakte ik het mee dat er met hen geen woord is gewisseld. Zelfs gedag zeggen kon er van hun kant niet af.
    Er hangt een ronduit onprettige en onpersoonlijke sfeer door hun desinteresse.
    Afspraken worden regelmatig vergeten te maken zodat je er zelf naar moet vragen. Dat vragen dien je voorzichtig te doen uit voorzorg geen grote bek te krijgen. Technische vragen moet je al helemaal niet stellen want dan wordt de sfeer er nog minder op.
    Het verloop in deze sportschool is dan ook groot en dat is niet zo verwonderlijk.

    1. Naar aanleiding van het -life is good- artikel sport ik nu al bijna een jaar, tot volle tevredenheid, op de Milon….. in Goes. En ik herken dit verhaal totaal niet. Ook de mensen om me heen zijn heel tevreden.
     De trainers zijn uiterst behulpzaam en hebben een vriendelijk woord voor iedereen. Voor mij niks anders meer, aanrader!

 4. Easyfit ze beloven vanalles in hun contract.(niet tevreden geld terug) na de geldige garantie. Ik ben dus gestopt met een geldige garantie. Dit was in februari, we zijn nu bijna september en heb nog niets ontvangen. Ze hebben zogezegd ook enkel een e-mailadres telefoon hebben ze niet. Maar ik heb het contract nog zo rap geef ik niet op. Pas toch maar op als je bij easy fit iets afsluit.

  1. Hey Ingrid, wat jammer te horen dat je een negatieve ervaring hebt bij Easy Fit !
   Als ze wat beloven in het contract dan dienen ze die belofte natuurlijk na te komen…Succes !

 5. Milon Cirkel heb ik gemende gevoelens, op de 1e plaats is het niet voor ouderen, weinig tijd bla bla. Maar voor iedereen. Nu komt het mits je technisch/erkende goede coach heb. Die alles heb geleerd. Want ik heb zeer slechte ervaring namelijk fase 2 ging het gewicht van milon 3x omhoog waardoor cardio vele malen zwaarder werdt. Dat pakte niet goed uit. Mijn hart sloeg op hol.

  1. Maar er komt nog iets bij ( dit heeft niets met Easy Fit te maken) maar bij Living well zuid-holland Ze laten je gewoon barsten. Terwijl je wel enige hulp verwacht. Niets meer gehoord. Nu zoek ik weer maar heb geen vertrouwen

 6. Ben nu al een 4-tal keer geweest bij Easy Fit in Asse en ben er heel tevreden. Doe het ene toestel liever dan het andere, maar is persoonlijke voorkeur natuurlijk. Heb totaal geen conditie en merk nu toch opnieuw dat ik niet meer zo snel buiten adem ben. Ik ga er voor en hopelijk volgen er nog mensen. Ouderdom speelt geen rol, maar het is natuurlijk leuker om in dezelfde leeftijdsgroep te zitten nl +50! Dat geeft nog meer zin om door te gaan omdat je niet op sixpacks hoeft te kijken 😀

 7. Ik ben gisteren gestart in Hillegom (NL) met de cirkel. Ik heb weinig tot geen conditie en train daarnaast bij mn fysio voor mijn rug. De apparaten werden persoonlijk ingesteld en door samen het rondje te lopen werd alles laagdrempeliger voor mij. Daarnaast zijn de trainers aanspreekbaar en stellen opnieuw in als dat nodig is. Als het gewicht dus niet goed is kan je dat aangeven, dan past ze dat aan. Daarbij krijg ik ook voedingsadvies en wordt ik elke 4 weken gewogen. Er wordt samen een doel gesteld. Ik ben erg benieuwd en heb er erg veel zin in. Overigens zei de coach bij mij dat ik gewoon 2 keer per week moet trainen. Daarnaast bieden ze ook nog een yoga les aan. Ik heb er wel vertrouwen in. Zoals ze al heel duidelijk zei, als je hier gaat trainen en je haalt daarna aan de overkant een pizza heeft het niet zo veel nut. Ook kan je na een tijdje ook een workout doen op andere toestellen als je daar behoefte aan hebt. Ik ga het ervaren.

  1. Dag Manja,

   Bedankt voor je comment !
   Zeker doen ! Fijn dat je een volledige begeleiding krijgt ook op vlak van voeding….Je kan namelijk inderdaad zoveel sporten als je wil, maar als je slecht eet, zal je weinig of geen resultaten boeken.
   Succes !

   Groetjes,
   Lien

  2. Haal manja,
   Wij zijn nu bijna een jaar verder, ben je nog steeds tevreden?
   Ik wil ook bij easy fit gaan sporten, maar ik twijfel
   Groeten
   Ellir

 8. Hallo,

  Al meer dan een week heb ik een mail gestuurd naar Easyfit om meer uitleg en de prijs.
  Ik mag normaal niet meer sporten door gescheurde ligamenten en een hernia in de nek. Toch wil ik enkele kilo’s verliezen en door mijn zittende job toch een beetje beweging hebben.
  Het is jammer dat ik na meer dan een week nog steeds geen antwoord heb ontvangen.

 9. Ik ben nu een 6-tal maanden lid van HUPHUP Asse, ik ben heel tevreden. Ik train gemiddeld 2 keer per week op de Milon circle en ik voel een duidelijk verschil: ik ben niet echt vermagerd (hoeft ook niet echt) maar mijn lichaam is veel steviger, mijn benen zijn mooier geworden en ik kan weer in kleren waar ik niet meer in kon omdat mijn taille uitgezakt was. Ik ben 62, maar voel me veel jonger. Het is daar een gezellige boel, waar ik met plezier naartoe ga. Toegegeven, best wel dure fitness, maar nu vind het het waard.

  1. Dag Paule,
   super dat jij zo’n resultaten boekt!
   Ik denk ook dat het gewoon belangrijk is te blijven bewegen en er plezier aan hebt.
   Als het werkt voor jou en je je er goed bij voelt, is dat prima! 🙂

 10. Ik, man 56 jaar, milon nu 4 jaar gemiddeld 3 tot 4 keer per 2 weken. Soms 10x in een maand en soms 5x per maand. Is maar net hoe het uitkomt met werk en dergelijke. Blik op oneindig en 2×35 minuten per week is voldoende om in redelijke conditie en in shape te blijven mits je let op je dieet, maar dat geldt eigenlijk altijd volgens het spreekwoord “Elk pondje gaat door het mondje”. En elke 20x een andere Milon fase is ook wel lekker. Wil je conditioneel wat meer, trek dan net als ik de juiste loopschoenen aan om te joggen of veel wandelen.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.