Update 26/08/2022: het concept Milon Circel wordt nu soms ook wel egym-circel (egym-circle of egym-circuit)  genoemd. Dit is eigenlijk hetzelfde principe als de Milon Circle. De eGym Fitness is een circuit van 8 krachttoestellen die je hetzelfde beloven: in slechts 2x 30 minuten per week fitter te worden. 


funny-fitness-funny-pictures
Ik Milon, jij Milont, wij Milonnen?

Ik startte vorig jaar met de Milon
Cirkel omdat ik op zoek was naar een nieuwe fitnessformule. Eigenlijk wou ik iets doen wat ik enkele keren per week kon uitoefenen en waar ik mijn  conditie terug mee op zou kunnen krikken. Ik had toen toevallig een flyer in de bus gekregen voor een gratis proefmaand Milon Cirkel bij Easy Fit. Ik maakte een afspraak en werd geholpen door een van de sympathieke trainers. Ze zijn daar wel heel goed in hun job moet ik zeggen, want al snel kreeg ik een abonnement aangesmeerd, wat eigenlijk niet echt mijn bedoeling was. Ik kwam eigenlijk voor de try-out en wou later beslissen of ik ermee verder ging. Soit, ik ben zo iemand die snel over de streep wordt getrokken in dat soort zaken. En dus verliet ik die dag de zaal met een kersvers abonnement op zak.  Voor je me begint te veroordelen beste lezer, lees volgende veelbelovende slogan eens:

garantie milon
Mooie belofte… Lees wel de kleine lettertjes, er zijn namelijk een aantal voorwaarden aan verbonden.

“6 x per maand 35 minuutjes op een prettige, afwisselende en zeer efficiënte manier trainen, twee kledingmaten minder in 4 weken… 15x efficiënter trainen dan met duursporten. Geen resultaat, geld terug én één maand gratis kennismaken met de Milon Cirkel bij Easy Fit!”

Zeg nu zelf, dat klinkt overtuigend, nietwaar?
Of had ik een kat in een zak gekocht….voor 59,90 € per maand + eenmalig 83 € administratiekosten….? Slik.

Oke. Shit. Ik heb een abonnement voor een jaar gekocht. Nu moet ik wel.
En dus begon ik te “Milonnen”.
We zijn nu ongeveer een jaar verder en ik deel graag mijn ervaring met jullie!

Wat is de Milon Cirkel?

De Milon Circel is een concept dat kwam overwaaien uit Amerika. Het is gebaseerd op een cyclus die uit 2 cardiotoestellen (hometrainer en crosstrainer)) en 6 spierversterkende toestellen bestaat.

Wat is hier nu zo speciaal aan, hoor ik je denken? Dit klinkt gewoon als een ouderwets rondje fitnessen!

Wel, het verschil ligt het in het feit dat deze toestellen volautomatisch werken en afgesteld worden op jouw lichaam.
Concreet : de eerste keer gaat een trainer met jou alle toestellen af, en stelt deze in. De instellingen worden opgeslagen op een chipkaart. Deze chipkaart onthoudt dus alle oefeningen voor je, jij hoeft hem enkel in elk toestel in te steken.

Een volledig training bestaat uit het vervolledigen van 2 rondjes van de cirkel. Je zal dus elk toestel 2 keer moeten gebruiken.

Op de spierversterkende toestellen doe je 18 tot 22 herhalingen. Voor elke oefening krijg je telkens  1 minuut de tijd. In het midden van de cirkel bevindt zich een lichtzuil. Wanneer deze op groen springt, begint de oefening. Wanneer het rood wordt, is de minuut om en ga je naar de volgende oefening. Na een halve minuut wordt de zuil terug groen en begint de nieuwe oefening. Er zijn tussen de spierversterkende toestellen ook nog 2 cardiotoestellen (hometrainer en crosstrainer). Hier moet je telkens 4 minuten op trainen. Een volledige training duurt dus ongeveer 35 minuten.

Het is de bedoeling dat je in 10 dagen 2 keer gaat trainen. Tussen elke training moet je ook twee dagen rust inplannen, zogezegd om je spieren te laten recupereren van de intensieve inspanning.

kraft-ausdauer-zirkel

milonZirkelMijn ervaringen met de Milon Cirkel

We zijn nu een jaar verder en ik heb al een heleboel sessies achter de rug. Binnenkort stop ik ermee omdat ik net iets te ver moet rijden, dus ga ik weer op zoek naar een nieuwe fitness (tips in de buurt van Roosdaal zijn altijd welkom 🙂 .

Wat zijn nu de voordelen van de Milon Cirkel?

-Weinig tijdrovend : slechts een goed half uur
-Als je heel weinig conditie en spieren hebt, zal je snel resultaat merken
-De toestellen worden automatisch aangepast aan jouw lichaam, dus geen gerommel aan het instellen van de toestellen
-Beetje groepsgevoel doordat iedereen zelfde parcours aflegt
-Persoonlijke begeleiding (gewichten worden op tijd door de trainer verzwaard)

Wat zijn, voor mij persoonlijk dan, de nadelen van de Milon Cirkel?

-Na een jaar vind ik het wat eentonig worden, steeds dezelfde toestellen en tijdsduur
-Je spieren worden de toestellen na een tijdje gewoon. Ik merkte nog maar weinig vooruitgang na x-aantal maanden.

Conclusie?

Naar mijn persoonlijke mening is dit de ideale workout voor mensen met echt heel, héél weinig tijd. Ik zou het liefst van al namelijk iets langer trainen dan 35 minuten. Ik was namelijk altijd uitgeput na die verrekte toestellen (wat natuurlijk de bedoeling is, maar bon), dat ik geen zin meer had om erna nog een andere training te beginnen. Vandaar dat ik tijdens de week ook nog gewoon naar de “fitness” ging. Ik denk dat de Milon Cirkel ook echt goed is voor iets oudere mensen, door de begeleiding en de routine. Het is perfect om je basisconditie te kweken. Na een jaar ben ik er wel wat op uitgekeken. Op naar de volgende uitdaging! 🙂

Ken jij de Milon Cirkel? Wat vind je ervan?
Wat is jouw sportieve uitdaging de komende maanden?

Tips voor je fitnessuitrusting:

[bol_bestsellers limit=”4″ block_id=”bol__bestsellers” cat_id=”17466+4857″ name=”Fitness Milon” sub_id=”” title=”Fitness Milon” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

21 Reacties

 1. Hallo,

  Die overtuigende uitspraak: “6 x per maand 35 minuutjes op een prettige, afwisselende en zeer efficiënte manier trainen, twee kledingmaten minder in 4 weken… 15x efficiënter trainen dan met duursporten. Geen resultaat, geld terug én één maand gratis kennismaken met de Milon Cirkel bij Easy Fit!”

  Klopt die dan ook???

  Groetjes

  1. Dag Lizzy,

   het is inderdaad maar 35 à 40 minuutjes dat je workout duurt, en dankzij de vastgelegde routine is de workout inderdaad efficiënt. Ik merkte een verschil aan mijn taille en spieropbouw na ongeveer een maand (die 2 kledingmaten is overdreven, dat klopte zeker niet bij mij en ik ging zeker 6 keer per maand). Ik denk eerlijk gezegd dat je hetzelfde resultaat ook wel via gewone fitness kan boeken. Ik ken ook niemand die effectief hun geld terugvroeg als ze niet genoeg vordering maakten. De meeste mensen zijn daar een beetje beschroomd voor 🙂 dus daar kan ik je niet op antwoorden. Ik weet wel dat je – als je je geld terug wenst – je dit binnen een bepaalde periode vanaf de aanvang moet doen, anders geldt het niet meer….

   Zo, als je nog vragen hebt, stel ze gerust hier of stuur me een mailtje : lien@life-is-good.be

   Groetjes!

 2. Ik kan al het bovenstaande beamen. Ik heb zelf ook hele goede ervaringen met de Milon Cirkel. Alleen de slogan, 2 kledingmaten minder in 4 weken, heeft niets met de Milon Cirkel te maken maar meer met het trainen met de Slimbelly/Belly Attack/ Better Belly banden. Dit zijn banden die je om doet tijdens het trainen, waardoor je de vetverbranding in de buikzone versneld.Ik heb daar zelf ook gebruik van gemaakt en was na 4 weken, 14 cm buikomvang kwijt.

 3. ik doe nu reeds een half jaar de milon cirkel, wat mij het meest stoort is dat het heeel duur is en de begeleiding 0 is als je geen 20 bent en lang haar !!!!

  1. Welke easyfit club spreek jij over? Ik ben onlangs gestart in een nederlandse vestiging van Easyfit: Goes. Dit bevalt me prima. Training is intensief maar haalbaar en mede door de coaches begin ik het zelfs leuk te vinden! Hogere kosten zijn het zeker waard voor mij! Ik raad het iedereen in mijn omgeving aan

   1. Dag Linda,
    Ik heb het over de Easyfit club in Asse (België).
    Ik heb het ook een tijdje met veel plezier gedaan hoor 🙂

    1. Hey,
     Ik ging in Aalst en woon eigenlijk in Asse. Ben nu al paar maanden niet meer geweest, heb nu ook al 3maand mijn abonnement bevroren hoe ze het noemen. Maar ik zou liever stoppen, vind het veel geld 80euro elke maand voor maar 6x te mogen gaan uiteindelijk. Ookal heb je de begeleiding. Maar dan ga ik liever voor 20euro ergens een abonement nemen waar ik dan meer kan gaan en langer.

     1. Dag Sana,
      Het is inderdaad niet goedkoop… je moet je er vooral goed bij voelen vind ik. Je kan veel geld spenderen aan sport, maar als je je er niet goed bij voelt, zijn er natuurlijk andere opties !
      Ik heb momenteel ook goedkopere groepslessen gevonden in Ternat (Rythm Nation). Daar werk je met beurtenkaarten en niet met een doorlopend abonnement. Het is ook democratisch van prijs 🙂

      Groetjes,
      Lien
      Groetjes,
      Lien

   2. Ik ben er afgesnauwd door de zgn. coach en daarop onmiddellijk vertrokken. Wat een ongemotiveerde en ongeïnteresseerde mensen werken er daar in Goes!
    Je betaalt de absolute hoofdprijs en zit aan een lang contract vast. De medewerkers zitten vrijwel alleen naar het beeldscherm te staren en kijken vrijwel niet naar de klanten om. De eerste paar keer wordt er nog naar nieuwe klanten omgekeken en verder niet meer. Meer dan eens heb ik het meegemaakt dat deze mensen nog niet goed weten hoe alles werkt en andere klanten hen wegwijs maakt.
    Na verloop van tijd maak je idd. geen vorderingen meer. Vragen naar andere trainingsmethoden leverde me uiteindelijk een grote bek op.
    Je kunt elders stukken voordeliger met wel de goede begeleiding en niet te vergeten veel meer mogelijkheden op een betere en prettigere manier sporten.
    Het is mij na anderhalf jaar wel duidelijk geworden waarom het verloop van klanten er zo groot is.

   3. Een duurdere sportschool ga je niet snel vinden maar wel veel betere.
    Is Easyfit dit hoge tarief waard? Ik vind van niet.
    Wanneer je in vorm wilt komen of blijven zal het voldoen.
    Wanneer je echter wil groeien is het ongeschikt.
    Het aanbod en mogelijkheden zijn er nl. veel te beperkt voor. Easyfit zit finaal vastgeroest met hun eenzijdige trainingsmethode. Eenmaal in vorm groei je niet meer verder en wordt je de mogelijkheid ook niet geboden.
    Het draait er om Easyfit en niet om de klant.
    Ik heb ook gesport bij Easyfit in Goes. De medewerkers zijn uiterst ongemotiveerd en ongeïnteresseerd. Na de gereduceerde proefmaand laat men de klant veelal aan zijn lot over. De vis is immers voor tenminste een jaar binnengehaald. Men houdt zich vnl. bezig door naar het beeldscherm van de pc te staren. In een ambitieuze beu doet men een rondje in de zaal en vraagt men van gaat het of zegt men nog een klein stukje. Easyfit noemt dit coaching….
    Meer hoef je niet van hen te verachten. Vrij regelmatig maakte ik het mee dat er met hen geen woord is gewisseld. Zelfs gedag zeggen kon er van hun kant niet af.
    Er hangt een ronduit onprettige en onpersoonlijke sfeer door hun desinteresse.
    Afspraken worden regelmatig vergeten te maken zodat je er zelf naar moet vragen. Dat vragen dien je voorzichtig te doen uit voorzorg geen grote bek te krijgen. Technische vragen moet je al helemaal niet stellen want dan wordt de sfeer er nog minder op.
    Het verloop in deze sportschool is dan ook groot en dat is niet zo verwonderlijk.

 4. Easyfit ze beloven vanalles in hun contract.(niet tevreden geld terug) na de geldige garantie. Ik ben dus gestopt met een geldige garantie. Dit was in februari, we zijn nu bijna september en heb nog niets ontvangen. Ze hebben zogezegd ook enkel een e-mailadres telefoon hebben ze niet. Maar ik heb het contract nog zo rap geef ik niet op. Pas toch maar op als je bij easy fit iets afsluit.

  1. Hey Ingrid, wat jammer te horen dat je een negatieve ervaring hebt bij Easy Fit !
   Als ze wat beloven in het contract dan dienen ze die belofte natuurlijk na te komen…Succes !

 5. Milon Cirkel heb ik gemende gevoelens, op de 1e plaats is het niet voor ouderen, weinig tijd bla bla. Maar voor iedereen. Nu komt het mits je technisch/erkende goede coach heb. Die alles heb geleerd. Want ik heb zeer slechte ervaring namelijk fase 2 ging het gewicht van milon 3x omhoog waardoor cardio vele malen zwaarder werdt. Dat pakte niet goed uit. Mijn hart sloeg op hol.

  1. Maar er komt nog iets bij ( dit heeft niets met Easy Fit te maken) maar bij Living well zuid-holland Ze laten je gewoon barsten. Terwijl je wel enige hulp verwacht. Niets meer gehoord. Nu zoek ik weer maar heb geen vertrouwen

 6. Ben nu al een 4-tal keer geweest bij Easy Fit in Asse en ben er heel tevreden. Doe het ene toestel liever dan het andere, maar is persoonlijke voorkeur natuurlijk. Heb totaal geen conditie en merk nu toch opnieuw dat ik niet meer zo snel buiten adem ben. Ik ga er voor en hopelijk volgen er nog mensen. Ouderdom speelt geen rol, maar het is natuurlijk leuker om in dezelfde leeftijdsgroep te zitten nl +50! Dat geeft nog meer zin om door te gaan omdat je niet op sixpacks hoeft te kijken 😀

 7. Ik ben gisteren gestart in Hillegom (NL) met de cirkel. Ik heb weinig tot geen conditie en train daarnaast bij mn fysio voor mijn rug. De apparaten werden persoonlijk ingesteld en door samen het rondje te lopen werd alles laagdrempeliger voor mij. Daarnaast zijn de trainers aanspreekbaar en stellen opnieuw in als dat nodig is. Als het gewicht dus niet goed is kan je dat aangeven, dan past ze dat aan. Daarbij krijg ik ook voedingsadvies en wordt ik elke 4 weken gewogen. Er wordt samen een doel gesteld. Ik ben erg benieuwd en heb er erg veel zin in. Overigens zei de coach bij mij dat ik gewoon 2 keer per week moet trainen. Daarnaast bieden ze ook nog een yoga les aan. Ik heb er wel vertrouwen in. Zoals ze al heel duidelijk zei, als je hier gaat trainen en je haalt daarna aan de overkant een pizza heeft het niet zo veel nut. Ook kan je na een tijdje ook een workout doen op andere toestellen als je daar behoefte aan hebt. Ik ga het ervaren.

  1. Dag Manja,

   Bedankt voor je comment !
   Zeker doen ! Fijn dat je een volledige begeleiding krijgt ook op vlak van voeding….Je kan namelijk inderdaad zoveel sporten als je wil, maar als je slecht eet, zal je weinig of geen resultaten boeken.
   Succes !

   Groetjes,
   Lien

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.