Het is een nieuwe trend, babymassage. Je kan tegenwoordig overal workshops volgen, vroedvrouwen raden het ook aan en je leest er veel over. Vorige week kreeg ik een bezoekje van kinder- en volwassenecoach Dorien. Zij begint in het voorjaar van 2020 met reeksjes babymassage en ik kreeg alvast een privé-voorproefje!

Waarom babymassage?

  • Baby’s houden van aanrakingen, ze ontdekken zo ook hun eigen lichaampje. In het begin hebben ze niet door dat hun armpjes en beentjes bij hen “horen”. Dankzij massage kan je dat zachtjes stimuleren. Bovendien voelen ze zich geborgen, zeker als je ondertussen ook zachtjes tegen hen praat en naar hen kijkt.
  • Massage is ook voor baby’s gezond, je gaat uiteraard niet hard kneden, maar de bewegingen stimuleren de bloedsomloop zachtjes. Je hydrateert ook hun huidje door een verzorgende olie te gebruiken. Bovendien zou het voor verlichting van krampjes kunnen zorgen.
  • Baby’s zouden beter gaan slapen na een massage, het is lekker rustgevend, behalve als je loeiharde muziek draait in de kamer uiteraard haha!

Vanaf wanneer en hoe?

Vanaf 6 weken mag je je baby in principe (laten) masseren. Je doet dit best in een warme kamer waar geen tocht is. Gebruik een goede olie en doe het niet meteen na een voeding ( bij ons was het tussen twee voedingen in). Onze beep vond het alleszins heerlijk!

Workshops babymassage

Balance-coach Dorien biedt vanaf het voorjaar 2020 lessenreeksen babymassage aan. Het gaat om meerdere sessies waardoor je alles echt goed onder de knie krijgt! Je kan er ook terecht voor kleuter- en kinder yogalessen en andere leuke creatieve workshops!

babymassage
Babymassage door Balance Coach Dorien

Babymassage

Je kan ook een eenmalige workshop volgen bij Colruyt Academy. Tip: als je je geboortelijst legt bij Dreambaby, krijg je een gratis workshop cadeau! Op die manier kon ik de babymassage gratis volgen. Héél erg fijn om te doen ook!

Babymassage colruyt academy
Babymassage workshop via Colruyt Academy

babymassage Colruyt Academy

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.