Gevulde paprika met rijst

Met een gevulde paprika zal je zelden bewondering oogsten in de keuken. Onterecht, me dunkt. Het is namelijk een kunst om een gevulde paprika lekker sappig te houden. Dus gooi ik alle schroom overboord en maak voor jullie deze keer, jawel, gevulde paprika’s. De ideale metgezel van een gevulde paprika is rijst. Kook je rijst los in bouillon voor een rijke, sappige smaak. Persoonlijk vind ik dit heerlijk, winters comfort food :-). Enjoy !

gevulde paprika

Gevulde paprika's met rijst
Print
Ingredients
  1. - 3 uien
  2. - 2 teentjes look
  3. - boter en olijfolie
  4. - 1 bakje kleine champignons
  5. - 4 grote paprika's (reken 1 grote per persoon)
  6. - 400 g gehakt
  7. - peper, zout, basilicum, tijm, Provençaalse kruiden
  8. - 1 klein doosje tomatenpuree
  9. - geraspte kaas
Instructions
  1. - Snij het hoedje van de paprika's eraf, haal de pitten eruit en spoel ze even.
  2. - Zet een pot met water op het vuur en breng deze aan de kook. Zodra het water kookt, doe je de paprika's met de hoedjes erin (5-tal minuten) om te blancheren. Op deze manier zijn de paprika's al iets gegaard en moeten ze minder lang de oven in.
  3. - Verwarm de oven op 220°C
  4. - Snij de champignons in kleine blokjes en bak deze al even apart in een pan met wat olie. Zodra deze mooi bruin gebakken zijn, doe je ze even apart op een bord.
  5. - Hak ondertussen de ui fijn, en fruit deze samen met de geplette look in dezelfde pan als die van de champignons.
  6. - Wanneer de ui wat bruin is, leg je ze even bij de champignons op zij.
  7. - Doe nu wat boter in je pan en bak je gehakt rul.
  8. - Wanneer je gehakt gebakken is, doe je er de kruiden bij, je blikje tomatenpuree en dan vul je dat blikje twee keer met water en doe je dat er ook bij.
  9. - Meng het gehakt met de ui en champignons.
  10. - Leg je paprika's dan in een ovenschaal en vul deze met het gehaktmengsel.
  11. - Strooi wat kaas erover, let het hoedje erop en zet het dan een tiental minuten in de oven.
  12. - Giet ondertussen het water, waarin je de paprika's hebt gekookt, in een maatbeker. Nu is het belangrijk om af te wegen: hoeveel rijst gebruik je? Voor 200 gram rijst, heb je 400 ml water nodig. Giet de rest weg en zet de pan met het water terug op het vuur. Doe er dan je bouillonblokje in. Wanneer het blokje is opgelost en het water opnieuw kookt, doe je de rijst erin en kook je deze zoals op de verpakking staat (meestal ongeveer 10 minuten.
  13. - De rijst zal de bouillon opnemen dus blijf wel af toe roeren zodat het niet aankoekt.
  14. - Voila, wanneer de paprika's klaar zijn (let op dat ze niet te zwart worden bovenaan), dien je ze op met wat rijst.
  15. - All done, smakelijk !
Food, health & lifestyle blog http://www.life-is-good.be/
recept gevulde paprika's

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.