Romige witloofsoep met gerookte zalm

Mijn humeur is er aanzienlijk op verbeterd dankzij het droge en zonnige weer van de voorbije twee dagen. Dat mocht ook wel, na weken aan een stuk triestig binnen zitten terwijl de regen met bakken uit de hemel viel. Triestige bedoening, hier in België. Maar goed !
De dagen worden langer en dat betekent dus ook langer licht. Driewerf hoera, dacht ik, dat moet ik vieren met een blogpost begot. That’s right ! We vliegen er weer in met Life Is Good. We starten 2016 wat later, maar met een heel lekker receptje : een heerlijke romige witloofsoep met gerookte zalm. Dus vergeef ons onze schulden (twee maanden niet bloggen) en join me in the kitchen ( vrouwonvriendelijke mopjes, gelieve zich te onthouden ^^ ) !

Romige witloofsoep met gerookte zalm
Print
Ingredients
  1. - 5 à 6 witloofstronken
  2. - 4 stengels prei
  3. - 2 dl light room (ik gebruik Alpro Soya)
  4. - 2 à 3 kleine aardappels (om de soep te binden)
  5. - 2 ajuinen
  6. - teentje look
  7. - 2 kippenbouillonblokjes
  8. - gerookte zalm
  9. - peper, zout, laurierblaadjes, tijm en verse bieslook
Instructions
  1. - Was en snij de witloof en prei in stukken. Hak meteen ook de ajuin in mootjes. Het hoeft allemaal niet fijn te zijn, we gaan ze later toch mixen.
  2. - Schil de aardappelen en snij deze ook in stukken.
  3. - Fruit de ajuin in wat boter in een grote soeppan. Doe dan de look erbij.
  4. - Voeg de prei er vervolgens aan toe en dan de witloof en de aardappel.
  5. - Laat een vijftal minuutjes aanstoven en vul de soeppan vervolgens met water.
  6. - Doe er de twee blokjes bouillon in, samen met de verse laurierblaadjes.
  7. - Laat de soep minstens een half uur koken en kruid ondertussen goed met peper, zout en tijm.
  8. - Haal na een half uur de laurierblaadjes eruit en mix de soep.
  9. - Dien op en garneer met fijngesneden stukjes gerookte zalm en verse bieslook.
Notes
  1. Heerlijk met een toastje !
Food, health & lifestyle blog http://www.life-is-good.be/
recept witloofsoep

Comments

  1. Jolanda says:

    De witlofsoep lijkt me heerlijk, maar hoeveel water moet je toevoegen en wanneer voeg je de 2 dl lightroom toe?
    Vriendelijke groetjes, Jolanda

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.