Zoals jullie weten vertrok ik enkele weken geleden voor een weekje DSC_0470naar Ibiza. Ibiza behoort samen met Mallorca, Minorca, Formentera, Dragonera en Cabrera tot de Spaanse eilandengroep de Balearen. Zo,weer wat bijgeleerd vandaag.Graag gedaan beste lezer!

Ibiza bleek een prachtig eiland te zijn, met voor elk wat wils : een gulle zon, heldere blauwe zee,  warme nette stranden, prachtige baaien en inhammen, bruisende uitgaansbuurten maar evengoed ook locaties waar je volledig tot rust komt. We hadden prachtig weer en we genoten met volle teugen van al wat Ibiza te bieden heeft. Mijn tips voor wie naar Ibiza vertrekt?
Kijk even mee!

 

1) Sant Antoni De Portmany IMG_20140627_205940

Een weerklinkende naam voor een weerklinkende – en dit mag je trouwens letterlijk en figuurlijk nemen- stad en gemeente. De Portmany komt van het Latijnse Portus Magnus, oftewel “Grote Haven”.
Deze stad is sowieso de moeite om te ontdekken, en wel om de volgende redenen:

*Men zegt dat Christoffel Colombus hier werd geboren. Bijgevolg werd er ook een gigantisch ei in het middelpunt van een rotonde in de stad geplaatst. De volgende keer dat je je schaamt omdat België bekend staat om Manneke Pis, denk dan maar aan de doorsnee Ibiziaan (Ibizinees? Help?) die het moet stellen met een uitvergroot ei.

*Sant Antoni De Portmany is Ibiza’s tweede grootste stad en telt relatief gezien de meeste clubs, discotheken en bars van Ibiza. De Sunset Strip is over de hele wereld bekend, met name voor haar magnifieke zonsondergangen. Onder andere Café Del Mar, Café Mambo en Savannah vind je hier terug in het gezelschap van hun resident dj’s. Vanaf een uur of acht begeven veel toeristen zich naar de Sunset Strip om zich te verbazen over het prachtige natuurfenomeen dat zich voor hun ogen voltrekt. Ik geef het je op een blaadje; dit zijn beelden dat je nooit vergeet! Je kan ook steevast een gezamenlijk applaus verwachten wanneer de zon in de glinsterende zee zakt.

This quite summons it up.
This quite summons it up.

*Tussen juni en september is dit het Walhalla en Mekka ineen voor Britse jongeren. Ik weet niet of jullie ooit Jersey Shore en Geordie Shore hebben gezien, maar wat je in Sant Antoni ziet slaat werkelijk alles. Het levert je alleszins hilarische taferelen op. Schaars geklede Britse meisjes en overvloedig getatoeëerde mannelijke exemplaren die al dan niet vuilbekkend dronken rond waggelen, zijn hier geen unicum.Als je daar niet tegen bestand bent, raad ik je aan om ergens anders je vakantie te plannen.

*In “West End“,een deeltje van Sant Antoni aan Cala Santa Ines, heb je talloze cafés, bars, restaurants en winkeltjes. Tip: wanneer je zin hebt om cosmetica of parfum en dergelijke te kopen, doe dit dan hier en niet in de luchthaven. Dit kan je enkele euro’s besparen!

2) Cala de Bou : Khumaraskhumaras

Eigenlijk behoort Cala de Bou tot Sant Antonio, en dus bij vorige paragraaf. Maar dit was voor ons zo’n unieke belevenis, dat ze een aparte vermelding in dit artikel verdient.
Als je graag wil genieten van de zonsondergang, maar je hebt even geen zin om dat te doen op de drukke Sunset Strip, dan ga je best eens naar Khumaras.

IMG_20140624_193411Khumaras is een gezellig restaurant / loungebar aan Cala de Bou waar je cocktails kan drinken en waterpijp kan roken met de muziek van een of andere liveband op de achtergrond. Wij hadden wel op voorhand gereserveerd voor het restaurant. Er waren wel nog plaatsjes, maar ik raad je aan om dit ook te doen zodat je zeker een plaatsje kan bemachtigen. De bediening was heel vriendelijk en het eten…. Oh het eten..Het.Eten.Was. Goddelijk. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo’n lekkere kabeljauw gegeten als in Khumaras. True story.

 

 

 

 

 

3) Eivissa Oude stad

DSC_0452

Eivissa- Oude stad of  Dalt Vila omvat eigenlijk 2 delen. Eerst en vooral heb je het oude stadsgedeelte.
Deze historische kern van de stad is de moeite waard om te bezoeken. Ze werd dan ook terecht door UNESCO tot werelderfgoed gebombardeerd in 1999. Als je in een stevige klim geen graten ziet, ga dan tot het bovenste topje van de stad. Daar heb je een machtig uitzicht! Tip: doe die klim niet in de vlakke middagzon. Ik denk dat ik de helft van mijn lichaamsgewicht heb uitgezweet die middag. Hoogst on-charmant.DSC_0432_1

 

Daarnaast heb je een aantal van Ibiza’s meest beruchte discotheken zoals Pacha (vlak aan de haven), Space en Amnesia die zich in en rond de stad bevinden. In het plaatsje Playa D’en Bossa, op een tiental minuten rijden van de oude stad, vind je een uitgestrekt strand met beachclubs zoals Bora Bora en Ushuaïa. Je zal mentaal heel sterk moeten zijn om niet overhaald te worden door een of andere verleidelijke propper. Die staan namelijk om de halve meter te popelen om je een ticket voor één of andere boottrip of discotheek aan te smeren.Dit is een van de meest bruisende buurten op Ibiza. Het feest gaat er echt eindeloos door!

 

 

4) Hippy Market in Es Canar ( Punta Arabi)IMG_2916

De Hippy Market in Es Canar moet je gewoon gedaan hebben. Punt.
Ibiza heeft als bijnaam “hippie-eiland”. Bijgevolg duiken overal op het eiland zogenaamde hippiemarktjes op.
Vaak zijn dit enkele kraampjes met wat juweeltjes, of artiesten die karikaturale tekeningen van toeristen maken.
Ik kan je verzekeren dat deze in het niets verbleken wanneer je de authentieke “echte” hippie markt in Es Canar gezien hebt: honderden kraampjes kriskras door elkaar met juwelen, kleding, beeldhouwwerkjes,…Al het gene wat dit kleurrijke eiland zo typeert.

IMG_2919

5) Formentera

IMG_2850Eigenlijk is Formentera een eiland apart. Het hoort dus niet bij Ibiza, maar behoort wel tot dezelfde eilandengroep.
Om er te geraken zal je in de oude stad de ferry op moeten. Aangezien wij voor enkele dagen scooters gehuurd hadden, namen we deze mee om rond te cruisen op Formentera.

Wauw. Formentera is prachtig. Wanneer je aan azuurblauwe en kristalheldere wateren denkt, denk dan maar aan Formentera. Ik was ongelofelijk blij dat we de scooters meehadden, want op die manier geraak je overal heel snel en kan je ook een groot deel van het eiland bezoeken. Er zijn namelijk zodanig veel leuke strandjes en baaien dat je de tijd snel uit het oog verliest. Neem vooral even de tijd om te genieten van dit eiland. Of doe zoals wij; koop wat stokbrood en kaas in de supermarkt en eet deze op vlak aan de zee 🙂IMG_2851

 

 

 

 

 

6) Playa San Vincente

IMG_2901

De noordkant van Ibiza is ook zwaar de moeite om een bezoekje te brengen.  Ik val in herhaling maar ook hier vind je langs de kust allerlei strandjes en baaien die er gewoon om vragen dat je je handdoek uitspreidt, je uitgebreid insmeert met zonnecrème en de zee inspringt. Een van deze strandjes in Play San Vincente.
Dit is eigenlijk een van de rustigere plekken op Ibiza. Wij zagen ook veel families met kleine kinderen die het er enorm naar hun zin hadden. Je vindt hier dan ook iets minder enthousiaste Engelse jongeren ;-). Ideaal als je een rustigere vakantie zoekt. Wanneer je naar de top van dit plaatsje rijdt, bevind je je op een van de hogere punten van het eiland, met een prachtig uitzicht tot gevolg.

IMG_2891

IMG_2906

7) Las Salinaslas salinas

De gouden tip van één miljoen is de volgende : huur een scooter op Ibiza en verken het eiland.
Zowel binnenland als kustlijn hebben verborgen pareltjes en deze zal je makkelijker en sneller ontdekken wanneer je je met een scooter kan verplaatsen. Las Salinas oftewel de zoutvlakte van Ibiza ontstaat eigenlijk in de zomer wanneer het water in de meren verdampt. Wij zijn er bij valavond langs gereden en moesten gewoon even stoppen om te kijken naar dit mooie plaatje 🙂

 

In een notendop samengvat : er valt zoveels moois te ontdekken op Ibiza, ga er dus gewoon heen!

Ook al zin in een vakantie in Ibiza?

Voor leesplezier in Ibiza 😉 :

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”666811195,9200000011040006,9200000015578865″ name=”Ibiza” sub_id=”” link_color=”46996A” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

IMG_2877

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.