Een klein experimentje….Mijn sociale media verwijderen voor een maand en kijken of ik afkickverschijnselen zou ontwikkelen 😉

Sociale media verwijderen

Ik verwijderde een maand lang alle social media apps (uitgezonder Whatsapp en Messenger want dat blijven mijn communicatiekanalen met vrienden en familie) van mijn smartphone. 

Waarom?

Omdat ik soms echt het gevoel had enorm veel tijd te verliezen aan het eindeloos gescroll op Facebook, Instagram en TikTok. Ik wilde eens wat meer rust in mijn hoofd. Wat minder prikkels. Wat meer aandacht voor het moment. Niet elke keer denken “I need to share this“.

Timing

Ik verwijderde alle apps net voor we een weekendje gingen kamperen met vrienden.

Was dat moeilijk? 
Soms wel ja.

Ik ben het namelijk gewoon van alles te delen via stories, ik vind dat best wel plezant om te doen. Daarom grabbelde ik bij momenten toch ook automatisch naar mijn smartphone om Instagram te openen bijvoorbeeld. Om dan te beseffen dat ik de app niet meer had. Dju. Haha.

Geen enkel gemis

Dit heeft welgeteld enkele dagen geduurd, en daarna heb ik niet één keer de neiging gehad om die apps opnieuw te openen. Ik stond er zelf versteld van want de wekelijkse schermtijdrapportjes van mijn iPhone waren altijd helder: ge zit teveel op uw socials, get a life!

En dus passeerden de weken als een TGV met extra peper in zijn gat. Ik had ondertussen mijn jaarlijks verlof; ging naar zee met mijn mama en Rune, deed leuke dingen met vrienden, met de hubby,….Ok toegegeven: soms dacht ik wel eens “dit zou one hell of a tof storyke maken“. Maar die gedachte verdween al snel weer.

Afkicken en kaderen…

Ik zou het eigenlijk niet eens als afkicken omschrijven, want het was helemaal niet moeilijk. Integendeel, ik vond het heel bevrijdend. Als ik zou willen, zou ik ze nooit meer gebruiken…Maar dat is mijn opzet niet geweest van dit “experimentje”. Ik vind het nog altijd plezant om creatief uit de hoek te komen en daar komen sociale media wel van pas. Wat ik wel geleerd heb, is om de klik te maken en niet er automatisch altijd mee bezig te zijn. Om meer te genieten van het moment. Om niet telkens de drang te hebben om “dit te delen want het is echt tof/grappig/….”.

Na een maand heractiveerde ik ze dus op mijn smartphone. Tegelijkertijd beslistse ik wel bewust om er minder mee bezig te zijn en ze vanaf nu af en toe eens voor een langere tijd te verwijderen. 

sociale media verwijderen

Heb jij hier ook eens nood aan? Of kan je echt niet zonder je favo tijdverdrijf 😉

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.