Jong Keukengeweld. Een prachtig initiatief van Toerisme Vlaanderen waar mijn hart sneller van gaat slaan, waarbij mijn speekselproductie danig aangewakkerd wordt en waardoor ik elke jaar onbewust steeds hogere verwachtingen koester wat restaurantbezoekjes betreft. Jong Keukengeweld bundelt 58 Vlaamse Topchefs, stuk voor stuk jonger dan 35 jaar, die alvast één ding gemeen hebben: een passie voor gastronomie. En dat zullen we geweten hebben ! Dankzij Jong Keukengeweld kon je in de volledige maand oktober 2015 makkelijk en betaalbaar kennis maken met de Vlaamse gastronomie. Er zijn namelijk een heleboel jonge topchefs in Vlaanderen die het nu al helemaal waarmaken in hun restaurants, Jong Keukengeweld promoot deze jonge chefs en zorgt voor wat welverdiende buzz. Ik ben alvast grote fan !

De Verborgen Tuin

Na lang beraad (hoe in godsnaam een keuze maken uit al die heerlijke restaurants?!), kozen wij uiteindelijk voor De Verborgen Tuin (klik hier voor hun website) in Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen). De Verborgen Tuin wordt gerund door Steven Van Snick, een  35-jaar oude topchef met een voorliefde voor streekgebonden gerechten waar enkele duidelijke Japanse invloeden in terug te vinden zijn. De Verborgen Tuin krijgt een 13/20 in de GaultMillau én heeft 1 Michelinster. Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar als ik de woorden GaultMillau en Michelinster in één zinsamen hoor, is dat genoeg om mijn nieuwsgierigheid te wekken.

Driegangenmenu 

Je betaalt 55 € voor een driegangenmenu met voorafgaande aperitiefhapjes, waarin 2 glazen aangepaste wijn (bij voor-en hoofdgerecht) inbegrepen zijn. Een aperitiefje of koffie betaal je hier extra. Als aperitief stelden ze een mousserende schuimwijn of een gin-cocktail met citroen voor. Ik ging voor het laatste, maar vond dit eerlijk gezegd wat te zwaar op de maag vallen. Hierbij kregen we enkele lekkere hapjes met o.a. broodpoffertjes met een sublieme ansjovisdip, een soort van “kroepoek” van garnaal met iets ondefinieerbaar maar heel lekker erop (zeer amateuristisch verwoord, I know, maar het is echt onmogelijk om al die omschrijvingen te onthouden ^^) , iets met rode biet, speculaas en kippenlever, en nog enkele dingetjes die ik echt niet meer kan herhalen. Tot zover mijn olifantengeheugen. 

De persoon die ons bediende kondigde alles wel heel mooi aan, ook de wijn werd op een heel aangename manier aan ons voorgesteld door de vrouwelijke sommelier. 

de verborgen tuin geraardsbergen

Hieronder zien jullie onze driegangenmenu.
Links zie je het voorgerecht:  een tartaar van Main met Anjou rund en Noordzeekrab, vergezeld van komkommer, snijboon en ponzu jus (met heerlijk amandelkoekje).Hierbij werd een lekkere Chardonnay (Cros-Pujol Les Parcelles) geserveerd. Ik ken heel weinig (wijnig) van wijn, maar mijn smaakpapillen liegen niet en deze wijn was echt hemels !

de verborgen tuin geraardsbergen

In het midden zie je een foto van het hoofdgerecht: op vel gebakken pladijs met structuren van Parijse champignon, pastinaak, gebrande prei en een emulsie van tonka (een soort van Zuid-Amerikaanse boon). De vis ging vergezeld van een lekkere zachte, Spaanse rode wijn.
Op de laatste foto zie je uiteindelijk het dessertbord: een “Bounty Gold” met chocolade en kokosnoot. 

Het was een hele fijn avond in leuk gezelschap, in een mooi decor en met lekker eten. Wat wil je nog meer?
Wij schrijven ons alvast in voor de editie Jong Keukengeweld 2017, noteer het alvast in je agenda;-).

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.