Ik was al een tijdlang de MODU kits aan het eyeballen op Babymatters.com, maar het is eindelijk zover! De Dreamer Kit kwam mijn kant op en ik stond te popelen om deze uit te proberen met Rune!

MODU modulair speelgoed MODU modulair speelgoed

MODU: modulair speelgoed

Wat is MODU? Het is modulair en duurzaam speelgoed voor kindjes vanaf 6 maanden, dat meegroeit tot ze een jaar of 5 à 6 zijn.
Een kit bestaat uit een aantal blokken uit zacht schuim, wieltjes en staven dat je (samen met je kindje) kan omvormen tot allerlei verschillende constructies. 

Echt heel cool!

Het doel van de fabrikant in Kopenhagen? 
Speels en duurzaam speelgoed ontwerpen, dat motorische skills bij kinderen helpt ontwikkelen en ondersteunen.

MODU modulair speelgoed MODU modulair speelgoed

Verschillende kits

Op Babymatters.com heb je verschillende kits beschikbaar. Wij kregen de Dreamer Kit omte testen. Met deze set kan je meer dan 12 soorten bouwwerkjes mee kan maken. Alle kits zijn verkrijgbaar in 3 kleuraccenten; geel, blauw en rood.

Active play

Ik moet het wel toegeven, het is niet goedkoop. Maar dit zijn alvast 6 redenen waarom wij fan zijn!

  1. Het is speelgoed waarbij je kind heel vaak zijn lichaam gaat gebruiken (loopwagentje maken, balanceboards, hobbelpaard, evenwichtsparcours,…) Zo stimuleert het zijn motorische ontwikkeling
  2. Je kan de instructies volgen en zo dingen opbouwen, maar je kind kan ook zijn fantasie gebruiken en iets he-le-maal zelf in mekaar flansen. Dus ook op dat vlak wordt je kind gestimuleerd. Cool toch!
  3. Het is duurzaam materiaal en veilig; 100% recycleerbare staven, volledig veilige FOAM-blokken. Alle onderdelen zijn vrij van phtalaten en BPA.
  4. Bovendien mogen de blokken zelfs in de vaatwasmachine. Je kind(jes) kunnen er dus zelfs buiten mee spelen!
  5. Het is stiekem ook leuk om zelf te doen (zeker voor de papa’s, allez, ik wil niet in stereotiepen vallen maar mijn hubby heeft zich kostelijk geamuseerd met die constructies haha)
  6. Het. Maakt. Geen. Geluid (Hoe-fucking-raa 😉 ) I know you feel me fellow parents. Het is soms echt een verademing om eens geen luide deuntjes on repeat te moeten verdragen.
    MODU modulair speelgoed

Zoals je ziet zijn wij enthousiast over MODU! 
Zowel de hubby als ikzelf als onze kleine dreumes vinden het zo leuk om die dingen in mekaar te steken.

Kende jij dit modulaire speelgoed al? Zou je het overwegen om zoiets aan te schaffen? Let me know in de comments…

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.