Wie me volgt op Instagram heeft het waarschijnlijk al gespot: ik begon onlangs aan een thuisstudie kinderpsychologie via NHA. Ik vertel je er graag meer over in deze blog.

Bijleren? Graag!

Toen ik gecontacteerd werd door NHA met de vraag of ik graag een thuisstudie via hen wou volgen, moest ik niet lang nadenken. Ik vind persoonlijke zelfontwikkeling heel erg belangrijk en leer graag bij op regelmatige basis. Ik zal nooit een aanbod afslaan om iets bij te leren, that’s for sure! πŸ™‚ (Tenzij misschien taxidermie ofzo haha, dan is da kans reeΓ«l dat ik pas).

Maar goed. Op dat moment was de enige vraag: waar wil ik me in verdiepen? 

Keuze maken

Ik zat dus met een luxeprobleem want het aanbod van NHA is zo groot dat het me even heeft gekost om een selectie en vervolgens een definitieve keuze te maken. Wou ik me verdiepen in iets waar ik totaal niets van weet, of ging ik voor een onderwerp waar ik al wat kennis van heb maar dit nog kon verbreden? Ik werk zelf als digital marketing coordinator en heb daar brede interessesses in. Daarnaast heb ik ook interesse in voeding, psychologie en beauty. Uiteindelijk besloot ik de afweging te maken tussen Projectmanagement, Marketing Manager, Kinderpsychologie en Voedingsleer. 

Thuisstudie NHA kinderpsychologie

Ik koos uiteindelijk voor Kinderpsychologie. Waarom?
Omdat ik zin heb om iets totaal nieuws te ontdekken. Ik weet echt nougabollen van kinderpsychologie en aangezien we binnenkort ons eerste kindje verwachten, leek het mij eigenlijk wel leuk om hier iets over bij te leren. De topics die aanbod komen tijdens de studie leken me heel erg relevant en door mijn zwangerschap heb ik ook oprecht interesse in deze onderwerpen.

De cursus behandelt de gehele ontwikkeling van een kind: van de geboorte en de kindertijd tot en met de puberteit. Op die manier krijg ik een inzicht in het totale vakgebied van de kinderpsychologie. Je krijgt het cursusmateriaal thuis opgestuurd.

thuisstudie NHA kinderpsychologie

Voordelen thuisstudie

Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen, want er zijn uiteraard een heleboel voordelen aan een thuisstudie:

  • Je studeert op je eigen tempo, op je eigen werkplek
  • Alles verloopt digitaal, je hoeft je niet te verplaatsen
  • Je kan zelfs digitaal je examen afleggen
  • Je krijgt digitale coaching

Ik ben momenteel ook door mijn verplichte platte rust al even aan het studeren (van een nadeel een voordeel maken enzo weet je wel πŸ˜‰ ) en ik moet zeggen dat alles heel duidelijk uitgelegd wordt. Ook het digitale platform is heel gebruiksvriendelijk.

Aanrader

Kortom, ik kan het enkel aanraden! Als je zin hebt om iets bij te leren en je wil er de nodige tijd aan besteden, weliswaar op je eigen tempo, is een thuisstudie van NHA ideaal! πŸ™‚

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.