Voeding en boeken. Twee van mijn favoriete bezigheden verzameld op één enkel adres: Brussels Expo. En hoewel de promotievideo   (ik raad je niet echt aan om hem te zien wegens irritant)  van het voedingssalon mij bijna deed beslissen om NIET te gaan, besloten we toch even een kijkje te gaan nemen vorig weekend. Aansluitend hierop ging ik naar het boekenfestijn dat vlak naast het voedingssalon plaatsvond. Twee vliegen in één klap dus. Dat weekend kon alvast niet meer stuk!

Voedingssalon 2014

voedingssalon 2014

voedingssalon 1Het voedingssalon is de grootste consumentenbeurs van het land. Ze blaast dit jaar 85 kaarsjes uit en kent jaarlijks gemiddeld 145.000 bezoekers. Een entreekaartje kost je 8 €, maar je kan overal kortingsbons van 5€ vinden (bij de baker, slager, in de krant, op hun website,…). Dankzij deze korting kan je dus voor 3€ per persoon binnen in paleis 4, 5 en 8 van de Brussels Expo. In deze 3 hallen vind je honderden exposanten terug die te maken hebben met voeding, huishoudtoestellen en decoratie. Tot mijn grote verbazing waren er ook standen die in de verste verte niet met voeding te maken hadden.

Je komt binnen via hal 4. Daar verwelkomen enkele Aziatische kraampjes je met open armen, vol leuk kookgerei, potjes en pannetjes, juweeltjes en meer van dat fraais. Een beetje gek, maar het kan nog vreemder, want verderop vind je ook standjes die hun trappenmaatwerk aanprijzen. Daar begreep ik echt totaal niet de bedoeling van eigenlijk. Maar het werd nog beter: op een hoek aan het uiteinde van de hal vonden we een stand die kerstversiering verkocht. Kerstversiering? Huh? En daarnaast een stand met Afrikaanse kunst? En nog daarna vonden we een stand van Sac D’Anvers terug, en een kapper, en een stand met honderden soorten nagellak en een stand met make-up aan 1 €, en een stand met massagestoelen,….en zo kan ik nog uren doorgaan.

voedingssalon 3Kortom; ik dacht echt even op de verkeerde beurs te zijn, tot we gelukkig in hal 5 kwamen. En daar, beste mensen, kriebelde de etensgeuren langzaam maar zeker door je neus. Honderden standjes met heerlijke lekkernijen ; meesterlijke koekjes, ambachtelijke salami, streekwijnen, gedroogde fruit en noten, chocolade in alle vormen en kleuren, talloze eet-standjes waar je je honger kan stillen, kleurrijke snoepjes, verse fruitsappen, heerlijke olijven, tapenades,  Oosters, Italiaans, Duits, Belgisch, Braziliaans, Spaans, sterke likeuren, lekkere kazen,….
De zintuigen werden danig geprikkeld moet ik zeggen. Wij gingen naar huis met enkele soorten salami (bospaddenstoelen- en kruidensalami) , verse Geraardbergse mattetaarten, bokkepootjes en in pure chocolade gehulde noten.  Wie een echte bourgondiër is en kan genieten van lekker eten, moet zeker eens een kijkje gaan nemen!

voedingssalon 2

Het voedingssalon loopt nog tot 19 oktober in Brussels Expo.

Boekenfestijn 2014

Het boekenfestijn liep van 2 tot en met 5 oktober in Brussels Expo met gratis ingang.
De grote hal stond volgestouwd met boeken in verschillende categorieën voor een aantrekkelijk prijsje. Kortom: het mekka voor boekenwurmen :-). Ik dus.
Als ik de balans op maak dan kocht ik voor 43 €  acht boeken, een kalender en inpakpapier. Geen wonder dat ik euforisch was toen ik terug thuis was! Boekenfestijn in Brussel gemist? Niet getreurd! Want in de maand december kan je je hart ophalen tussen de boeken in de Nekkerhal in Mechelen van 4 tot 7 december of in Flanders Expo in Gent van 11 tot 14 december.

collageboekenfestijn

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.