Nutella muffins

nutella muffins recept

Geef mij een pot Nutella en ik lepel hem binnen een week  leeg. Daarom haal ik dit lekkere goedje haast nooit meer in huis, kwestie van de kat niet bij de melk te zetten. Zelfkennis is namelijk de basis van alle wijsheid. Maar ! Af en toe krijg ik toch eens een vies goestingske en dan sleurt mijn onbewuste ik, mijn andere ik naar de winkel om een pot Nutella te gaan kopen. Laatst had ik weer een zwak moment en bevond ik mij in het gangpad te staren naar het zwarte goud. Toen dacht ik  : “fuck it, ik koop gewoon choco vandaag”. Hmm, vers brood met Nutella….Maar goed, ik wijk af. Volgend recept is namelijk dat voor muffins met Nutella met slechts 4 ingrediënten. Ik maakte deze muffins ook als afscheidstraktatie voor mijn collega’s en zij keurden het alleszins goed. Halleluja !! Enjoy 🙂

 

Nutella Muffins
Print
Ingredients
  1. - 280 gram Nutella
  2. - 60 gram zelfrijzende bloem
  3. - 2 eieren
  4. - theelepel bakpoeder
Instructions
  1. - Verwarm je oven voor op 180°.
  2. - Meng al je ingrediënten samen tot een beslag.
  3. - Neem cupcakevormpjes en lepel je beslag erin (doe ze max. 2/3de vol).
  4. - Zet de muffins in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten af.
Notes
  1. Na 15 minuten prik je best met de tandenstoker in de zijkanten van enkele muffins om te kijken of er niets aan blijft plakken. In het midden zal het hoogstwaarschijnlijk nog wat vochtig zijn, maar da's ok ! Haal ze er uit en laat ze afkoelen. Door de warmte garen ze sowieso nog wat verder. De muffins blijven zo nog wat zacht. Te lang in de oven = risico op drogere muffins... 🙂 Ik geef het maar mee ;-).
Food, health & lifestyle blog http://www.life-is-good.be/

Nutella muffins met slechts 4 ingrediënten : klaar !

 nutella muffins

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.