Vandaag wil ik graag 10 handige keuken-hacks met jullie delen. Ik heb ze allemaal getest en approved ;-). Sommige kende je misschien al, er zijn namelijk honderden keuken-hacks te vinden als je even googlet. Helaas denk je er soms niet aan of werken ze toch  niet zoals gedacht. 

Keuken-hacks die echt werken!

Hack 1: nooit meer gember verspillen

Verse gember: heerlijk! Helaas koop je verse gember in knolvorm en je hebt zelden of nooit zoveel nodig in je recepten. Wist je dat je gember makkelijk kan invriezen? Op die manier kan je er heel lang van genieten! Verkouden? Maak dan bijvoorbeeld deze heerlijke verse gemberthee en stop de rest in je vriezer voor een jummie curryschotel volgende week 😉

Hack 2: blender schoonmaken

Schrikt het gebruik van je blender je af, omdat je hem daarna moet afwassen? Doe gewoon water en een heel klein beetje afwasmiddel in je blender na gebruik en laat hem even draaien. Proper in een mum van tijd 😉

Hack 3: meer sap uit je citroenen

Als je citroensap nodig hebt, rol je de citroen even over je aanrecht. Op die manier wordt het sap al een beetje “losgemaakt” en zal je er meer kunnen uitpersen met de hand. Dit werkt ook met appelsienen, pompelmoezen en limoenen uiteraard 🙂 .

10-handige-keuken-hacks

Hack 4: check of je eieren nog goed zijn

Deze hack is een echte lifesaver! Wij krijgen regelmatig eitjes van mijn schoonouders. Deze blijven soms lang staan in onze frigo en op deze manier weten we meteen of ze nog goed zijn of niet!
Als je twijfelt, vul een kom met water en laat je ei erin zakken. Verse eitjes zinken meteen naar de bodem. Slechte eieren blijven drijven. Hoe trager het zinkt naar de bodem, hoe minder vers….

Hack 5: pikante pepertjes snijden

Ken je het? Een rood pepertje snijden en de zaadjes eruit halen, en vervolgens per ongeluk met je vingers in je ogen wrijven. Yikes! #dapiktkwa.
Dit is een fijne hack: snij gewoon het topje en het uiteinde van het pepertje af. Rol het pepertje dan tussen je handen en de pitjes vallen er gewoon uit! Hoezee! Geen pikkende oogjes meer 😉 

Hack 6: nooit meer overkokend water

Dit werkt echt! Leg een houten pollepel over je kookpot met kokend water. Het water “schrikt” als het tegen de lepel komt. Heel handig als net als ik, soms eens afgeleid bent en vervolgens al vloekend naar de kookpot moet hollen omdat hij aan het overkoken is. 

Hack 7: bananen langer vers houden

Omdat mijn hubby er genoeg van kreeg dat ik met tonnen bananen kwam aandraven en deze vervolgens te snel liet rijpen, moest ik op zoek naar een hack die de bananen toch iets langer kon vershouden.
Gevonden! The interwebz gaf me als tip om gewoon wat aluminium- of vershoudfolie rond de tjoepkes van de bananen te doen. Daardoor zouden ze langer goed blijven. Werkt het? Jup! 

10-handige-keuken-hacks

Hack 8: hallo perfecte champignonschijfjes!

Ik heb ooit eens on a whim zo een eisnijder gekocht. En raad eens, ik heb hem nog NOOIT gebruikt om eieren in schijfjes te snijden, haha. Dat ding lag gewoon stof te vergaren in mijn schuif. Tot ik ontdekte dat ik er perfect champignons, aardbeien of andere kleine, zachtere groenten en fruit in schijfjes mee kon snijden. Handig!

Hack 9: houten snijplank schoonmaken

Een houten snijplank ziet er leuk uit in de keuken en is ook praktisch, maar als je hem dagelijks gebruikt, is het belangrijk om hem goed schoon te maken. Ik heb dit truckje eens gezien en ik moet zeggen dat het werkt: neem een citroen en snij hem in twee. Gooi dan wat grof zout over je snijplank. Neem je stuk citroen en begin hiermee over je plank (en dus het zout) te schuren. Knijp ondertussen lichtjes in de citroen zodat er wat sap uitkomt. Dit laat je dan enkele minuutjes inwerken om vervolgens af te spoelen. Et voila, een nette (en vooral geurloze) houten snijplank als resultaat! Joepie!

Hack 10: salade zo lang mogelijk vershouden

Niets is zo walgelijk dan verlepte, bruine sla. *gruwel* Als je sla koopt, en er niet alles van gebruikt, doe je het volgende om hem zo lang mogelijk vers te houden: 
neem een kom en leg er een keukenpapier in. De sla er vervolgens op en dan nog een keukenpapier om het af te dekken. Hierdoor absorbeer je het vocht, waardoor de sla sneller bruin wordt.

Wat zijn jouw favoriete keuken-hacks? Laat het weten in de comments!

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.