roger et gallet

Ik kreeg onlangs de kans om een nieuwe lijn gezichtsverzorging – Aura Mirabilis- te ontdekken van het Franse merk Roger & Gallet. Je kent het merk misschien wel dankzij de luxueuze zeepjes, die reeds vervaardigd werden in 1879, waarmee ze beroemd werden. Naast de zeepjes kennen we Roger & Gallet ook vooral van lekker geurende parfums, douchegels en bodylotions. Nu lanceerden zij dus ook een gamma verzorgingsproducten, speciaal voor het gelaat, genaamd Aura Mirabilis. 

De naam, die toch wel wat vragen oproept, komt van een bijzondere legende. Ze is namelijk gebaseerd op het beruchte Aqua Mirabilis, een wonderwater met een geheime formule dat monniken meer dan 300 jaar geleden ontdekten. Deze geheime formule bevatte 18 gedistilleerde geneeskrachtige planten, die één voor één zorgvuldig waren geselecteerd in een “Jardin des Simples” om hun genezende eigenschappen. Roger&Gallet bezit de originele formule van dit “wonderwater” en gebruikte deze kennis voor de ontwikkeling van het gamma Aura Mirabilis.

aura mirabilis

Het gamma bestaat uit een schoonheidsritueel aan de hand van vier producten:

Stap 1: Detoxifiëren met het Fijne Masker

Het fijne masker kan je zowel gebruiken om make-up te verwijderen en als masker. Als ontschminker werkt hij als een soort van reinigende melk (als je een toefje gel op je gezicht doet en hier wat water op plenst). Als masker laat je hem gewoon 5 minuutjes intrekken, daarna spoel je hem af.

Stap 2: Reinigen met de Beauty Tonic

De tonic helpt de huid glad te maken en dode huidcellen te verwijderen. Daarnaast verfijnt hij de huidtextuur en sluit hij de poriën. Resultaat: heldere teint, en een geprepte huid voor de volgende stappen.

Stap 3: Herstellen met het Dubbelvoudig Extract

Deze stap is mijn favoriet. Je schudt de flacon even en door het pipetje komt exact de juiste hoeveelheid serum in je hand ! Prachtig ! 🙂 Het dubbelvoudige extract is extreem licht en vloeibaar en trekt snel in mijn huid. Een mooi extraatje tegen lijntjes en rimpeltjes dus.

Stap 4: Verzorgen met de Legendarische Crème

De legendarische crème is een crème die je zowel overdag als ’s avonds kan gebruiken. In het begin lijkt hij wat dik en vettig van structuur, maar zodra je hem openwrijft, transformeert hij in een lichte textuur.

Conclusie

Ik schrijf niet vaak over verzorgingsproducten, om niet te zeggen bijna nooit, maar hier maak ik een uitzondering voor, want ik ben megafan van de producten. Ik ben ze nu ongeveer een tweetal maanden aan het testen en mijn huid is nog nooit zo zacht geweest ! Wat vind ik persoonlijk fijn aan de Aura Mirabilis-lijn ?

  • De geur ! Oh my god, de geur ! Heerlijk fris en hmmmmm…. (ik wil hier heel graag lyrisch over uitwijden, maar ik kan echt weinig anders zeggen dat de geur HEMELS is )
  • De producten zijn parabeenvrij en dermatologisch getest. Ze zijn geschikt voor gevoelige huid !
  • Het feit dat 95% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. Geweldig !
  • De texturen. Ze voelen aangenaam op je huid en worden meteen opgenomen..

Ik blijf deze producten alvast nog een tijdje gebruiken, tot ze op zijn, en dan koop ik ze gewoon opnieuw tiens 😉 ! Ken jij de nieuwe lijn van Roger & Gallet al?

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.