Tournée Minerale (een hele maand februari zonder alcohol) is bijna afgelopen. Maar tijdens de maand februari bedacht ik dat ik mezelf veel meer zou uitdagen (lees: pijnigen) door een hele maand geen chocolade te eten. Ik eet eigenlijk quasi elke dag wel iets van koekjes of chocolade. Om dat te moeten laten ga ik wel wat sterker moeten zijn. En eigenlijk is dat nog veel te zacht uitgedrukt, want ik kan me geen leven inbeelden zonder al die heerlijke zoetigheden. Vaak eet ik er ook te veel van. Op een of andere manier kan ik niet gewoon één koekje of snoepje eten. Het hele pak kan er soms aan geloven en daarna voel ik me vaak  erna een dikke vreetzak ^^. Dat vind ik persoonlijk een probleem. Als je jezelf niet kan controleren en je ongelukkig voelt omdat je teveel hebt gesnoept, dan is het tijd om er iets aan te doen. Toch als dit regelmatig gebeurt…  Dus, redenen te over om mezelf eens uit te dagen om van mijn snoepverslaving af te geraken.

Ik doe het zeker niet om gewicht te verliezen of om een zoveelste uitdaging aan te gaan, maar omdat ik voel dat het eens moet. Mijn innerlijke zoetebek krijgt te vaak de overhand en ik wil mezelf bewijzen dat ik kan nadenken voor ik eet 🙂 ! Challenge accepted !

De challenge

  • De hele maand maart ga ik de ongezonde snacks (snoep, chocolade, koekjes, frisdrank…) vervangen door gezonde (ongezouten noten, ongesuikerde yoghurt, stukje peperkoek, fruit, groenten,…).
  • Ik krijg 1 cheatdag van mezelf (er staat namelijk al een restaurantbezoekje (inclusief dessert)  gepland via Jong Keukengeweld en hier ga ik van willen genieten ;-).

Instagram

Ik heb besloten om deze challenge vooral vast te leggen via Instagram via de hashtag #30daysofhealthysnacks.

Dit gezegd zijnde, is het misschien sowieso tijd om een nieuwe weg in te slaan met Life Is Good. Zoals jullie zelf wel al merken, heb ik door mijn nieuwe job en drukke hobby’s te weinig tijd om deze blog te onderhouden zoals ik het wil. Ik ga eens goed nadenken over hoe Life Is Good zal evolueren. To be continued 🙂

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.