Rune blaast binnen een weekje zijn eerste kaarsje uitblazen (figuurlijk dan want hij kan niet blazen met zijn open gehemelte ?). Binnen twee weken ben ik dan ook al 1 jaar mama. Crazy hoe snel de tijd gaat. Het lijkt alsof het gisteren was dat ik als kind de eindeloze dagen aftelde tot de zomervakantie. En nu vliegt alles als torpedo voorbij.

7 dingen die mama zijn me heeft geleerd

  • Je hebt nooit genoeg tijd voor jezelf. Koffie drinken? Snel snel snel! Jezelf aankleden? Snel snel snel! Ontbijten? Snel snel snel! Omdat je mini een aandachtsgeil Duracell-konijn is. En je hem geen 2 seconden alleen kan laten of hij heeft een stuk van het huis afgebroken. Tip: plan af en toe me-time in.
  • Je bent blij wanneer de kleine in bed ligt, maar telt ook af naar de ochtend om hem opnieuw te zien want hij lacht altijd zo lief (ook al is het 5u). En tegelijkertijd vervloek je die extra rimpels en walletjes die je door het ouderschap hebt gekweekt.
  • Je hebt nooit genoeg reservekleertjes mee wanneer je op verplaatsing bent. NOOIT GENOEG. Wanneer je denkt genoeg mee te hebben, gooi je er nog een extra t-shirt bij, trust me ?. Als het kwijlvolume van je baby lijkt op het debiet van de Niagara-watervallen, zijn kwijlslabben ook een must.
  • Je kijkt stiekem op YouTube om je de lyrics te herinneren van al die kinderliedjes van vroeger. En ontdekt dat je ze niet meer uit je hoofd krijgt nadien en ze staat te neuriën in de douche. Of in de WC op het werk.
  • Je geniet nog meer van kleine dingen: een kakapamper die eens door de hubby wordt vervangen. Uitslapen tot 7u. Een lachje op het gezicht van je mini als hij je ziet thuiskomen of toekomen in de crèche. Een avondje weg met vrienden.
  • Je maakt soms ruzie met je hubby over de meest belachelijke dingen. “Nee het is UW toer om op te staan!”, “Neen die gele t-shirt past niet bij die groene broek, what are you thinking!”, “die papfles is niet proper genoeg”, “de 5-secondenregel passen we niet toe,nee!”
  • Je kent een soort liefde die je ervoor nooit hebt ervaren. De liefde van een mama voor haar kind. Onvoorwaardelijk en zo puur. Ik voel mij soms een leeuwin die over haar welp waakt ?. Don’t touch my babe!

En jij? Wat deed mama worden met jou?

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.