kika18Als ik een culinaire ontdekking doe, deel ik deze uiteraard graag aan jullie mee. Zo onbaatzuchtig ben ik wel. En al zeker wanneer ik deze doe in mijn eigen geliefde hoofdstad, Brussel. Ik heb jaren in Brussel op kot gezeten tijdens mijn studies, bijgevolg ken ik de stad als mijn (bescheiden) broekzak. Het fijne aan Brussel is dat je altijd wel iets nieuws ontdekt. Het is een stad die leeft en dat merk je ook aan de talloze restaurantjes, cafés, brasseries …etcera.

Eet-tip in Brussel

Ik val meteen met de deur in huis: Kika.

kika1Waarom Kika?
Kika is een gezellig restaurantje in het centrum van Brussel. Het interieur doet denken aan een retro-café en ademt echt een fijne sfeer uit. De eigenaars zijn heel erg vriendelijk en doen hun best om Nederlands te spreken, ook zeker een pluspunt! De menukaart is niet héél erg uitgebreid, maar desalniettemin heb je zeker genoeg keuze. Ik ben trouwens toch heel slecht met uitgebreide menukaarten. Ik sla echt volledig tilt wanneer ik uit meer dan 12 gerechten moet kiezen. Echt, daar doe je me geen plezier mee. Meestal volgt er een intern debat over hoe ik maar eens iets moet bestellen dat uit mijn comfortzone ligt. “Maar ja, dat ene dat ik zo graag eet staat er ook tussen. En ja, in geen enkel restaurant maken ze het op dezelfde manier klaar hé!”, voert mijn andere ik dan aan. Zucht. Meestal ga ik uiteindelijk na lang wikken en wegen toch voor mijn eerste gedacht. Dat is al 25 jaar zo en it will never change 🙂
Tja, je kan toch moeilijk van alle 15 een miniportie vragen zodat je van alles kan proeven? Dat zou nogal eens wat zijn!

Anyway, er zijn ook elke dag andere suggesties, dus er is zeker genoeg keuze.

 

DSC_0509 DSC_0508Ik ging voor een zalmtartaar met verse groenten en thaïse rijst. Aaaah. Moest ik  op dat moment getroffen worden door een bliksemschicht en sterven, dan had ik toch tenminste mijn zalmtartaar geproefd. Wat was die lekker zeg. Met heerlijke knapperige groenten en geparfumeerde rijst was dit veruit een van de beste zalmtartaars die ik in mijn leven heb gegeten. Ik heb natuurlijk geen honderden zalmtartaars gegeten hé jongens, dus heel erg veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet, maar ik heb wel genoeg kennis om te zeggen dat het to die for was.

Mijn vriendin, aan wie ik deze eet-tip te danken heb, ging overigens voor de rundscarpaccio. Deze zag er ook echt verrukkelijk uit.
Ik hoef jullie niet te vertellen dat er geen brokje voedsel meer overbleef in ons bord.

De foto’s zijn wat wazig aangezien ik mijn camera niet bij had, sorry daarvoor 🙂
 

Waar vind ik Kika?IMG_20140903_194447

Je vindt Kika in het centrum van Brussel terug op de  Anspachlaan 177.
Zondag gesloten.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.