Even iets anders

Ik zei onlangs meer te willen gaan schrijven over mijn road to happiness. En weet je waar ik gelukkig van word? Shoppen, haha ;-)!
Toen Zalando dus onlangs zijn nieuwe dienst, Zalon, uitrolde in België, dacht ik meteen: dit is iets voor mij! Ik besloot ook om er een blogpost aan te wijden, aangezien ik het leuk vind nieuwe dingen uit te proberen en mensen te overtuigen door mijn ervaringen! Mensen die mij kennen, weten ondertussen ook al dat de helft van mijn kleerkast in beslag genomen wordt door Zalando-stuff. 

IMG-2967

Zalon by Zalando

Voor diegenen die het concept van toeten nog blazen kennen: Zalon is een personal shopper-dienst van Zalando. Je schrijft je in en vult een aantal vragen in die peilen naar jouw voorkeuren op gebied van mode. Vervolgens geef je je maten door, welk type kledij je mooi vindt (of helemaal niet mooi vindt) en tot slot enkele foto’s van outfits die jij er leuk vindt uitzien. Ik vond mijn inspiratie op Pinterest. Op basis daarvan stelt Zalon je enkele stylistes/stylisten voor. Je kan ook naar hun Pinterestborden gaan om te kijken of hun stijl aanleunt bij de jouwe. Vervolgens kies je een stylist(e) en geef je je telefoonnummer door.

Je kan dan een momentje kiezen waarop ze je bellen (of niet, dit is geen voorwaarde) en bijkomende vragen stellen. Daarna krijg je een mailtje met de door hen gekozen outfits, waarop je nog feedback kan geven als je iets echt spuuglelijk vindt bijvoorbeeld. Vervolgens komt de box jouw kant op! 

Het leukste van dit alles: het is volledig gratis! Je betaalt enkel nadien de kledij die je houdt en je kan ervoor kiezen om kledij in te wisselen voor een andere maat. Gratis en voor niks, olé!

Spannend 

Ik koos styliste Robin en was heel erg benieuwd naar haar keuzes. Deze waren op zich niet zo heel verrassend, maar ik laat je zelf oordelen.
FYI: ik had gezegd dat ik op zoek was naar enkele outfits voor de herfst waar ik zowel in kon gaan werken als in mijn vrije tijd mee kon rondlopen. Het was even wachten op de box (een weekje) maar ik was heel aangenaam verrast bij de levering. Een fijne doos, met een gepersonnaliseerd mapje en elke outfit leuk verpakt in een blauw lint. Het zijn de details die het hem doen, n’est-ce pas!

IMG-2973

zalon ervaring

 

Bon, I ain’t no supermodel (but then again: zero fucks given 😉 ), maar hier volgen dus de foto’s van de verschillende outfits. Sommige vond ik echt niet geslaagd, anderen wel. I’ll let you be the better judge. 

Outfit 1

zalon ervaring

Een fijne zwarte gecoate jeans met overkneeboots, een simpel grijs truitje en een stoere leren jas. Leuke combi maar geen wauw-effect wat mij betreft. De broek hou ik wel want deze zit heel fijn! 

Outfit 2

Zalon ervaring
Een –naar mijn mening- te strak kleedje, wel een mooie kleur. Desondanks retour wegens een defect knopje + onzekerheid wat betreft mijn vormpjes hierin haha. 

Outfit 3

Zalon ervaring

Mijn favoriet: een zwarte blousejurk die echt mooi staat met de laarzen! Deze houd ik, al vraag ik wel een maatje kleiner aan. Dit is mijn favoriete outfit van de doos!

Outfit 4

Zalon ervaring

 

Bweurk. Bomma-alarm. Deze witte trui doet niets voor mijn figuur en de kokerrok ook niet. De botjes vind ik wel tof door de originele hak, maar zitten echt niet comfy genoeg. Retour! 🙂

Outfit 5

Zalon ervaring

Zalon ervaring
Haha, mijn kop zeg!

Een kobaltblauw bloesje op dezelfde kokerrok en erover een losse zwarte mantel. De kleur van het bloesje vind ik heel erg mooi, dus die houd ik. De mantel is net iets te groot en los naar mijn zin. 

Conclusie

Conclusie 1: ik moet dringend naar de kapper, haha. Wat een vreselijke plukjes aan mijn voorhoofd. 

Conclusie 2: de zwarte jeans, de blousejurk (die ik een maat kleiner bestel), de overknee boots en het blauwe bloesje krijgen een plaatsje in mijn kast.

Had ik deze outfit zelf kunnen samenstellen? Ongetwijfeld wel. Maar: ik vind het verrassingselement echt heel erg leuk. En sommige zaken zou ik waarschijnlijk toch nooit zelf besteld hebben, zoals de overkneeboots wegens te sexy bijvoorbeeld. Maar ik vind deze echt supermooi. Ook de blousejurk had ik misschien over het hoofd gezien, wegens te eenvoudig. Voor mij heeft Robin dus fijn werk geleverd, waarvoor dank ;-).

Dus: probeer het gerust even uit, je hangt nergens aan vast en de dienst op zich is volledig gratis. Je betaalt enkel wat je houdt en je kan kosteloos retourneren of een andere maat aanvragen. Ik ben alvast fan! 🙂

 

Heb jij Zalon al geprobeerd? Laag het me weten in de comments!

 

N.B.: Deze post werd niet gesponsord.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.