I’m on a roll de laatste tijd met mijn looproutine! Een van de allerbelangrijkste zaken voor mij tijdens het lopen, is muziek.
Ik deel graag mijn favoriete loopsongs met jou.

Looproutine

Ik ben zo iemand die muziek nodig heeft bij het lopen, anders geraak ik niet vooruit! Geef mij maar een lekkere beat, zodat mijn benen gedwongen worden om te volgen. Dat werkt voor mij het best en zo blijf ik ook gemotiveerd, ook al voel ik me moe worden. Ik heb een Spotify premium abonnement om advertentievrij te kunnen luisteren naar mijn favoriete loopsongs. Mijn account telt verschillende playlists, die ik sorteer op BPM (beats per minute), oftewel mijn loopsnelheid. Toen ik nog niet zo lang liep, ging ik vooral tussen 150 en 159 BPM (8 à 9 km/u) lopen, nu luister ik naar liedjes tussen 160-165 BPM (9 à 10 km/h). Een stevig tempo ondertussen!

Favoriete playlist 

Ik kan onmogelijk al mijn favoriete loopsongs oplijsten, want dat zijn er veel, maar ik heb een selectie gemaakt. Ze zijn gerankschikt op aantal BPMS. Hoe hoger het aantal beats per minuut, hoe sneller je erop kan lopen. In het begin zijn dus mijn “warm-up”-liedjes, naar het einde toe meer “tempo”-songs 🙂

Opwarmen:

 • All I do is win – Khaled (150 BPM)
 • Shake it – Metro Station (150 BPM)
 • Push it – Rick Ross ( 151 BPM)
 • The Racing Rats – Editors (153 BPM)
 • Sex on fire – Kings of Leon (153 BPM)
 • Earthquake – Labyrinth (153 BPM)
 • Pump it – Black Eyed Peas (154 BPM)
 • Lemme See – Usher ( 154 BPM)
 • Joker and the thief – Wolfmother (155 BPM)
 • Chelsea Dagger – Fratellis (155 BPM)
 • Man down – Rihanna (156 BPM)

Meer tempo

 • Maniac – Michael Sembello (158 BPM)
 • Whip it – Devo (158 BPM)
 • I wish I had an angel – Nightwish (159 BPM)
 • I predict a riot – Kaiser Chiefs (159 BPM)
 • Shake it of – Taylor Swift (160 BPM)
 • Beamer, benz or Bently – Lloyd Banks (160 BPM)
 • Apeshit – The Carters (160 BPM)
 • Happy – Pharell Williams (160 BPM)
 • Rockstar – Post Malone (160 BPM)
 • Everyday I love you less and less – Kaiser Chiefs (160 BPM)
 • TNGHT – Higher Ground (161 BPM)
 • Somewhere I belong – Linkin Park (162 BPM)
 • One way or another – Blondie (162 BPM)
 • Black & Yellow – Wiz Khalifa (164 BPM)

 

Wat zijn jouw favoriete loopsongs? Share het in de comments, misschien zit er een tussen dat ons ook vooruit helpt 😉

 
SportSport

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.