Ik wil al heel lang eens een HydraFacial behandeling uitproberen; ik had er al zoveel van gehoord en sommigen zweren erbij om hun huid op tijd en stond eens een boost te geven. Na maanden twijfelen ging ik overstag en boekte ik deze behandeling bij Manon van La Vie En Rose in Ternat. 

Wat is een HydraFacial?

Ik ga het wiel niet heruitvinden en geef even het antwoord dat het merk zelf geeft op hun website:

“De HydraFacial-behandeling is een recente doorbraak in de esthetische technologie. Het werkwoord “to hydrate” betekent hydrateren: de behandeling verhoogt het vochtvasthoudende gehalte van de huid. Door deze optimaal te hydrateren onderscheidt HydraFacial zich van alle andere peelingstechnieken op de markt. De behandeling verwijdert dode huidcellen en doet een extractie van onzuiverheden terwijl de nieuwe huid in een bad met reinigende, hydraterende en beschermende serums wordt gelegd. De behandeling is kalmerend, verfrissend, niet irriterend en onmiddellijk effectief.”

hydrafacial uitproberen

HydraFacial behandeling 

We startten de behandeling eerst met een huidanalyse (Lightskin). Via een apparaatje worden foto’s genomen van mijn gezicht om zo specifieke problemen op te sporen. Wat blijkt? Mijn huid kan er best mee door, oef ;-). 
Ik heb enkel hier en daar beginnende pigmentatie (vooral aan mijn voorhoofd en op de bovenlip; bedankt zwangerschap) en mijn huid is wat gedehydrateerd. Het aantal fijne lijntjes en rimpeltjes vallen tot nu toe best mee, de algemene conditie van mijn huid is gemiddeld voor mijn leeftijdstranche (ik ben 32 jaar).

Daarna neem ik plaats op de behandelingstafel en beginnen we eerst met een diepe reinging van mijn huid. Daarna volgt de extractie van alle “viezigheid” en uiteindelijk worden superserums met antioxidanten, peptiden en hyaluronzuur als het ware ingesluisd in mijn huid. Danzij de eerste reiniging (en peeling) is dat een optimaal moment om alle goeie ingrediënten op te laten nemen.

In een buisje kan je trouwens zien wat er allemaal uit je huid wordt “weggezogen”. Zeer bevredigend, en tegelijktetijd ook walgelijk haha 😉

hydrafacial proberen
Resultaat van mijn reiniging

hydrafacial proberen

 

Wat vond ik van de HydraFacial?

Ik had een hele zachte en gehydrateerde huid erna, en het voelde ook goed om te weten dat er echt eens een superdiepe reiniging had plaatsgevonden. De LightSkin analyse vond ik ook een meerwaarde. Ik denk dat ik deze behandeling om de 2-3 maanden eens ga doen en dan een nieuwe analyse vraag om te kijken of dit mijn huid ten goede komt. Waarschijnlijk wel 😉

Wat kost een HydraFacial?

Er zijn verschillende opties voor een HydraFacial behandeling. Je kan een “gewone” Signature nemen, een Deluxe of Platinum behandeling of een HydraFacial Perk Eyes of Lips met extra aandacht voor de lippen of ogen.

Goedkoop is het niet jammer genoeg. Ik betaalde 150€ voor een Signature behandeling en kon dankzij een promo gratis genieten van een HydraFacial Perk Eyes erbij. 

Maaaaarrrr; mijn vermoeide mom-face needs replenishing denk ik dan, en ik investeer al wel eens graag in een me-time momentje. Dus om de zoveel tijd is mij dat zeker eens waard.

Kennen jullie dit? Willen jullie ook wel eens graag een HydraFacial behandeling uitproberen? Of laten jullie je af en toe ook eens verwennen in een beauty salon? Let me know!

hydrafacial proberen
Zie mij gelukkig wezen 😉

 

Dit is geen gesponsorde post.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.