Ik sleurde de hubby onlangs mee naar een eerste sessie Hypnobirthing.
Voor diegenen die het in Keulen horen donderden, een kleine uitleg 😉

Hypnobirthing: wat is dat?

Hypnobirthing is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden. 
In vijf sessies van 3 uur leer je dus enerzijds alles over de geboorte en hoe dat allemaal in zijn werk gaat, en anderzijds adem- en ontspanningstechnieken aan die je tijdens de bevalling helpen om rustiger te blijven. 

Ik kwam eigenlijk heel toevallig uit op deze cursus, omdat een collega mij deze had aangeraden. Later bleek dat één van de vriendinnetjes die ook zwanger is, de cursus ook zou volgen. Ik hoorde er enkel positieve verhalen over. Bij mijn collega had het blijkbaar echt geholpen om meer te ontspannen en meer zelfvertrouwen te hebben in de aanloop naar de bevalling toe. Ook tijdens de bevalling had het haar enorm geholpen. Dat klonk als muziek in mijn oren want eerlijk, wie kijkt er niet op tegen een pijnlijke bevalling… Al die horrorverhalen maken het er ook niet beter op

Als er ook maar iets is dat het wat kan verzachten (zowel mentaal als fysisch), I’m up for it!

Tweede les

Helaas, net voor de tweede les moest ik naar spoed met premature contracties, waardoor ik de lessenreeks moest annuleren door verplichte rust. De lesgeefster is wel speciaal voor mij nog thuis een privéles komen geven om nog zoveel mogelijk info te geven en technieken aan te leren. Echt super lief! Sowieso lijkt het me een hele goede manier om al wat proberen te ontspannen in de komende weken. De ademhalingsoefeningen zijn eenvoudig en efficiënt, en je krijgt er begeleidende mp3 bestanden bij die je hiermee helpen. 

Hypnobirthing in Ternat

De hubby en ik volgden deze cursus in Ternat bij Anke Verhulst. Ook al heb ik “maar” 2 lesjes kunnen meevolgen, ik vond het tot nu toe echt wel een meerwaarde. Heel jammer dat ik de rest niet kan meedoen, maar ik raad het iedere zwangere vrouw aan.

Vind hier interessante boeken over hypnobirthing

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.