Premature contracties

Zoals jullie weten ben ik sinds 28 weken zwangerschap in platte rust gezet door mijn gynaecologe, omdat ik premature contracties kreeg. Niet leuk, want je mag niets doen behalve – juist ja- rusten. Na een kuur tractocil (weeënremmers) mocht ik na 4 dagen opnieuw naar huis, maar 3,5 week later had ik het weer vlaggen. Op 1 augustus raceten de hubby en ik om 2u30 ’s nachts opnieuw naar de spoed omdat ik opnieuw enkele uren aan een stuk buikpijn had waar ik me ongerust bij voelde. En jep, opnieuw premature weeëen. Opnieuw medicatie, nu zelfs 2 kuren tractocil na mekaar en na 7 dagen ziekenhuis mocht ik weer naar huis. Gelukkig hadden we op dat moment ongeveer 32 weken gehaald en dat is al beter, maar nog niet top.

Doelen behalen

34 weken is het volgende doel, want dan mag ik bevallen in het ASZ Aalst (zoniet wordt het UZ Gent). Ik ken de vroedvrouwen enzo daar nu al een beetje, dus dat zou wel leuker zijn moest ik effectief daar kunnen bevallen :-). Dit weekend is de kaap van 34 weken dus ik ben er gerust in dat we dat halen! En dan zou het heel erg top zijn moesten we 36 à 37 kunnen voldragen, want de kans is dan groot dat er geen couveusetijd aan te pas komt. Soit we zien wel. In afwachting, een kleine glimp in de gedachten van iemand die verplicht platte rust moet houden 😉

 

25 dingen die je denkt als je verplichte platte rust moet houden tijdens je zwangerschap

 1. Ik voel iets. Een kramp in mijn buik. Oh jee. Wat is dat? Oh nee, het gaat toch niet weer beginnen hé. Rustig, ademen. Chill. 
 2. Die baby is enorm aan het drukken in mijn onderbuik, is dat normaal? En nu een steek? Is hij met een tandenstoker in mijn baarmoeder aan het prikken of hoe zit dat daar?
 3. Zou ik nog eens Googlen wat er gaat gebeuren moest hij er nu uit floepen? Nee niet doen Lien, Google heeft een slechte invloed op je gemoedsrust. Ok misschien gewoon één of twee fora erop naslaan.
 4. WAAROM heb ik dat gegoogled? Ok hij zou er goed uitkomen, maar de kans op ontwikkelingsachterstand is groot. Snel wegklikken die handel.
 5. Ok. Blijven liggen Lien. We willen geen vroeggeboorte. 
 6. Fuck ik moet weer naar de toilet. Hoe kan ik nu platliggen als ik om het half uur naar de WC moet g***dverd.
 7. Kan je eigenlijk doorligwonden krijgen van zetelhangen? 
 8. Moet ik die verdomde steunkousen nu echt 24/7 aanhouden?
 9. Waarom zijn die zo unfashionably LELIJK? 
 10. Bon ja ik zal ze maar aanhouden zeker. Toch nog even “flebitis” Googlen.
 11. Stop met Googlen. NU.
 12. But what else is there to do?
 13. Doe nog een kruiswoordraadsel Lien!
 14. Ja maar ik heb er al 7 gedaan vandaag.  Zucht.
 15. Ok, dan nog maar wat Netflixen.  Yummy Mummies it is.
 16. Je kan daarna ook nog alle opgenomen afleveringen van Blind Getrouwd Australië, The Bachelor, Ex on the beach en meer van dat fraais bekijken hé. 
 17. Ik voel mijn hersenen krimpen met de dag.
 18. Laat ons nog even een intelligent boek ertussen smijten om die reality shows te counteren. 
 19. Misschien nog een dutje doen? Waggel waggel naar de slaapkamer. 
 20. Ik kan niet slapen en oh ja, weer pipi doen.
 21. Ok, instagram en facebook nog maar eens doorscrollen. Voor de hondermiljoendste keer vandaag.
 22. Jeeej, de hubby is thuis.  Sociaal contact! Hoera! 
 23. HOELANG NOG? Ik wil echt graag minstends 36 weken halen, maar dit duurt een fucking eeuwigheid op deze manier.
 24. Nog een beetje online shoppen dan? Neeee, we gaan die centjes nog goed kunnen gebruiken hierna. Je hebt geen drie droogrekken nodig. En ook geen extra babyspullen.
 25. FML, dan nog maar een kruiswoordraadsel oplossen.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.