Volgens mij zijn de weergoden van België    –ja, in mijn hoofd zijn ze voor elk land anders, anders hadden we elke dag overal hetzelfde weer-  een beetje schizofreen. Neem nu vandaag; eerst koud, grijs en droog , dan grijs en miezerig, vervolgens  zon. Dan giet het plots pijpenstelen, zodat geen mens zich buiten waagt en zelfs de regenwormen in blinde paniek dekking zoeken. Om nog geen uur daarna de zon weer door te laten breken en mij goesting te doen krijgen in een early evening run. Pfff. Schizofreen dus. Vandaag heb ik dus een “miezerige zomerdag-recept” voor jullie: een ovenschotel met prei, puree en gehakt. Het is eigenlijk zo eenvoudig dat ik me afvroeg of het het publiceren wel waard was, maar ja ik heb dan ook nooit beweerd een culinair genie te zijn dat Michelin-waardige gerechten post ;-).

LET’S GO! Wat heb je nodig?IMG_3004

Voor 3 à 4 personen:

-ongeveer 600g gehakt
-volledige prei
-1 blikje tomatenconcentraat
-sjalotje
-peper en zout
-beetje geraspte kaas

IMG_3011voor de puree:
-beetje melk
-1 eitje
-8-tal aardappelen
-nootmuskaat, peper en zout

 

 

 

Hoe ga je te werk?IMG_3006 IMG_3007 IMG_3010 IMG_3012 IMG_3016 IMG_3017 IMG_3018 IMG_3019 IMG_3022 IMG_3023

-Verwarm je oven voor op 180°
-Schil de aardappelen en kook ze gaar in water (met snufje zout). Ze zijn goed wanneer je vork er makkelijk doorheen prikt (ongeveer 20 à 25 min)
-Was de prei en snij ze in ringen. Stoof deze vervolgens in een pan met wat olijfolie OF stoom ze in de microgolfoven indien je kunt.
-Snij een sjalotje of uitje in kleine stukjes, bak ze in een pan met wat boter of olijfolie en doe daarna het gehakt hierbij.
-Bak het gehakt rul en doe hier op het einde het blikje tomatenconcentraat door
-Maak dan je puree : stamp de aardappelen fijn, doe hier vervolgens een eitje bij en wat melk. Roer dit goed door en kruid genoeg af met peper, zout en nootmuskaat zodat je een lekkere puree hebt. De smaak van puree hangt heel erg af van je kruiding!
-Neem een ovenschotel en begin met het gehakt erin te doen, vervolgens een dikke laag puree en dan pas de prei.
-Strooi er wat kaas over en zet het dan vervolgens nog een goeie 10 minuten in de oven zodat er een korstje op komt
Eat that, schizofrene weergoden!

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.