plankabIn deze post kondigde ik al mijn fitnessuitdaging voor deze maand aan, namelijk de 30 Day Planking Challenge.
We zijn nu ongeveer twee weken verder dus ik vond het tijd voor een kleine update! Wat kan ik zeggen na twee weken (quasi) dagelijks te planken? Wel, dat het steeds beter gaat tiens!

 

Vooruitgang?

Ok, ik moet toegeven dat ik het schema niet superstrak gevolgd heb. Een keer of twee ben ik het eigenlijk compleet vergeten, maar die dagen heb ik dan als “rustdag” genomen, en dan daarna verder gewoon “geplankt”. De eerste paar keren was ik blij dat mijn timer zei dat ik mocht stoppen. Bovendien vond ik het om te beginnen al vrij moeilijk om een juiste houding aan te nemen. Ik heb namelijk nogal de neiging om mijn rug te laten inzakken, which isn’t good natuurlijk. Maar al bij al moet ik zeggen dat ik duidelijke vooruitgang heb geboekt na twee weken. Ik kan nu “gemakkelijk” 1 minuut volhouden. Al gaat dat gepaard met een rood aangelopen gezicht en het nodige geblaas. Maar hey, alles kan als je er maar tijd voor vrij maakt! En eerlijk? Die luttele seconden maken echt het verschil als je het elke dag volhoudt 🙂

Dus bij deze, als je nog niet gestart was, kijk dan hier even wat het schema inhoudt. Bovendien, als extra motivatie, kan ik je meegeven dat mijn buikspieren er zeker baat bij hebben! 😉

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.