Toen ik een derde keer zwanger was, kon ons geluk niet op. Helaas draaide deze, net als mijn tweede zwangerschap, uit op een miskraam. 

Een miskraam hebben is sowieso een psychologisch zware opdoffer. Ik vond het voordeel van mijn curettage in het begin dat ik er “meteen” van af zou zijn. Onder narcose, curettage en klaar. Of dat was toch wat ik dacht.

Het loopt helaas stroever dan verwacht. 

Elke week na curettage een zwangerschapstest

Ik deed uit nieuwsgierigheid (en omdat ik een lichte compulsive -weten is meten en ik ben een controlefreak- disorder heb ahum) elke week een zwangerschapstest om te kijken wanneer het zwangerschapshormoon (HCG) uit mijn lichaam was verdwenen. Het kan namelijk wel even duren blijkbaar, en zolang het niet weg is, kan je cyclus niet terug op gang komen.

Tot vijf weken na mijn curettage bleef ik positief testen… heel irritant. Ik had nooit gedacht gefrustreerd en teleurgesteld te zijn bij het zien van een positieve zwangerschapstest, maar dat is dus wel het gevoel na een miskraam. Dan is het echt wachten tot alles uit je lijf gaat…

Daarom ging ik naar de dokter om mijn HCG-levels te laten vaststellen. Conclusie: 192.
Vlak daarna kreeg ik echter een hele lichte bloeding waarvan ik dacht dat het mijn regels waren. 

Top, dacht ik, nu is alles achter de rug en kunnen we op ons gemakje terug beginnen proberen.

Weer een bloeding

De week daarna ging ik op controle bij de gynaecoloog die constateerde dat alles mooi “schoon” was. Ze bevestigde dat de bloeding de week ervoor waarschijnlijk mijn eerste menstruatie was geweest na de curettage.

Alright, bevestiging, goed nieuws! Ik ging met een opgelucht hart naar huis. We konden met een schone lei beginnen.

positieve zwangerschapstest na curettage
7 weken na mijn curettage heb ik nog een positief resultaat

Positieve zwangerschapstest 7 weken na curettage

Deze week, een week dus na de controle, kreeg ik plots opnieuw een lichte bloeding die twee dagen duurde. Daar kreeg ik rug- en buikpijn bij. Ik vond dat best vreemd en deed opnieuw een zwangerschapstest. Wat bleek: nog steeds licht positief…. Mindfuck alom: waarom is die zwangerschapstest nog steeds positief 7 weken na mijn curettage?

Ik heb dan maar opnieuw bloed laten trekken en nu bleek mijn HCG vaan 192 naar 61 te zijn gedaald op twee weken tijd. Mijn gynaecoloog vond dat ook wel vreemd toen ik haar opbelde. Normaal gezien zou er nu toch geen HCG meer in mijn bloed mogen zitten zei ze. Misschien zit er nog een restje ergens? Ze was niet zeker en zei dat het kon dat dat over het hoofd gezien wordt tijdens een echo.

Op mijn vraag of het misschien een nieuwe prille zwangerschap zou kunnen zijn, antwoordde ze tamelijk vastberaden “nee”.

Opnieuw naar gynaecoloog

Volgende week moet ik dus opnieuw naar de gynaecoloog voor een extra controle en ik weet niet wat ik moet verwachten…

Ik moet u niet vertellen hoe fucking beu ik deze shit nu ben om het platvloers uit te drukken.
Ik wil verder.
Ik wil dit kunnen afsluiten en dat gaat gewoonweg niet op deze manier.


Vrouwen die dit ook meemaken of meegemaakt hebben? Stuur me gerust een berichtje met jouw ervaringen….

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.