Wanneer weet je dat je baby naar peuter is geëvolueerd? Bij de meesten is het overduidelijk…
Dit zijn de 5 dingen die aantonen dat onze baby van nog geen 18 maanden al een echte peuter is geworden!

1. Hij waggelt rond als een overactief Duracellkonijn

Waar is de tijd dat mijn baby gewoon lekker schattig lag te liggen. Of een beetje rollen hier en daar….Die tijd is WEG!
Momenteel spendeer ik het grootste deel van mijn dag met achter hem aan te hollen, terwijl hij met zijn mollige kleine beentjes het hele huis doorkruist….Ik denk dat ik elke dag wel een stuk of 10 mini-hartaanvalletjes heb omdat hij in topsnelheid alles wil gaan ontdekken. Hij stapt al heel goed, maar lijkt wel continu op een dronken pinguin. Het evenwicht is dus nog een werkpuntje 😉

baby wordt peuter

2. Niets is veilig voor zijn grijpgrage handjes

Ik kan het aantal dingen in ons huis dat ik heb moeten verplaatsen niet meer tellen op twee handen. Alles wil hij aanraken, opnemen, verplaatsen, in zijn mond steken of in de vuilbak gooien. Tegenwoordig haalt hij ook gewoon dingen uit de vuilbak, om deze dan ergens random te seponeren in onze woonkamer. Zeer tof jongens. Echt. 🙄

3. Hij haalt grapjes met je uit

‘T is een lolbroek, die zoon van ons. Hij verstopt de afstandsbediening van de tv en gniffelt zich een ongeluk terwijl je ernaar zit te zoeken. Hij steekt dingen in zijn mond waarvan hij weet dat hij het niet mag. Gooit de kattenbrokken in het drinkbakje van de kat. Loopt hard lachend weg als je zijn jas wil aandoen…Schelmenstreken, nu al! 

baby wordt peuter

4. De. Beruchte. Peuterdriftbuien.

Ik dacht dat ik een dramaqueen was, maar mijn peuter stoot me tegenwoordig van de troon. Als we “neen” zeggen, krijst hij soms zo luid van ongenoegen dat je zou denken dat we hem een arm hebben afgesneden. Als hij iets proeft dat hij niet lekker vindt, gooit hij het met veel boe en bah op de grond. Als ik hem eens niet wil oppakken omdat -tja moet ik me nu echt verantwoorden ten opzichte van een peuter?– krijgen de krokodillentranen en het geroep ook de bovenhand. Om dan vijf minuten later poeslief een kusje te komen geven. Zijn alle peuters schizofreen of hoe zit dat?

baby is nu peuter

5. Hem verschonen lijkt op het bedwingen van een octopus

Het lijkt wel of hij een sidderaal is op de luiertafel. Of een octopus met vijftig armen. Waar hij vroeger lekker stil bleef liggen, wordt het nu een huzarenstukje om hem te verschonen. Zich omdraaien, met zijn benen schoppen, ondertussen alles grijpen wat je ook maar in de buurt hebt durven laten liggen, want haha dat is grappig mama. Als je het gevoel hebt dat je nog liever een vis dan je kind zou willen aankleden, dan weet je het: mijn baby is geen baby meer, maar een peuter.

 

Herkenbare dingen in de fase van baby naar peuter? Laat het me weten in de reacties, altijd leuk om te lezen 😉

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.