Reizen is plezant. Een understatement, nietwaar? 😉
Lekker wegdromen over je volgende reis is bijna even leuk! Hieronder enkele tips om in reismodus te blijven…
Opgelet: dit is géén goed idee als je je hebt voorgenomen om te sparen, haha!

Wereldkaart aan je muur

Waarom overweeg je eens niet een wereldkaart aan je muur te hangen. Naast het decoratieve aspect zie ik nog twee voordelen. 
Enerzijds kan je je vergapen aan alle landen waar je nog niet geweest bent en bucketlists opmaken, anderzijds leer je ervan bij ;-).Zeker als je een fervent quizzer bent, is dit een leuke tip.
Ik mocht onlangs een wereldkaart uit canvas op deze site bestellen.  Je kan voor verschillende types en layouts gaan uiteraard, gaande van vintage ogend tot ultra-modern. Ik ging voor een redelijk klassieke kaart waar alle landen en hoofdsteden netjes op aangeduid zijn. Heel leuk voor in je bureau bijvoorbeeld, of zelfs in je woonkamer. De site waar ik mijn kaart bestelde heeft  trouwens ook een aantal leuke designs voor kindjes. Lijkt me een fijne cadeautip eigenlijk note to self 😉
 

Inspiratie opdoen

Als je echt wil wegdromen, ga dan gewoon eens op Pinterest en maak een Travelbord aan! Zo kan je al je droombestemmingen verzamelen op één plek. 
Je kan ook onderverdelingen maken naar continent bijvoorbeeld en een bord maken met de plaatsen waar je al geweest bent. Je loopt wel het risico om urenlang virtueel te gaan “reizen” ;-).

Ook op Instagram kan je via hashtags als #travel #travelgram #instatravel #citytrips lekker wegdromen.  Je zal zo een heleboel idylissche foto’s van exotische bestemmingen vinden, maar evengoed hippe plaatsjes vinden die niet zo ver weg zijn. Denk maar een leuke citytrips of weekendjes weg. 

Handige websites

Skyscanner is megahandig om de goedkoopste vliegtuigreisjes te zoeken. Vakantiepiraten enTravelbird zijn dan weer voorbeelden van handige websites waar je goede deals op kan scoren. Een van mijn favorieten om reisjes te boeken is Booking.com.

Goedkopere overnachtingen kan je via Airbnb proberen, al variëren de prijzen enorm en is een Airbnb soms duurder dan een gewoon hotelletje :-). Dat hangt wat af van je bestemming.

 

Heb je al zin gekregen? Ik ook, verdorie :-). Reizen is nog nooit zo leuk geweest, zeker met al deze handige tips.
Wat is jouw volgende vakantiebestemming?

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.