Hier konden jullie al lezen dat het na een curettage misliep in mijn lichaam. Ik kreeg te maken met het Syndroom van Asherman. Dit is een complicatie die vaak optreedt na ingrepen aan de baarmoeder, waarbij verklevingen in je baarmoeder(hals) optreden. 

Vandaag vertel ik jullie graag over het vervolg.

Controle hysteroscopie na de ingreep

Ik ga het bondig omschrijven: de controle liet uitschijnen dat alles nu in orde was dankzij de ingreep in december. Alles zag er mooi genezen uit en er waren geen verklevingen meer aanwezig. Ik huilde van geluk op de tafel en heb wel duizend keer ” dank u dank u dank u” geroepen tegen de gynaecologe in het UZ Brussel. Die moet gedacht hebben dat ik gek werd…Ik stond op punt om dat mens te omhelzen, nog in volle corona, je moet niet vragen.

Verkeerde diagnose: geen PCOS

Daarnaast liet de professor die ons opvolgt ook weten dat ik géén PCOS heb. De volledige bloedanalyse die ze hebben gedaan kon geen hormonale afwijkingen vinden die daarop wezen. Mijn vorige gynaecologe heeft dus onterecht de diagnose PCOS gesteld. Heel jammer dat we lang op een verkeerd spoor zaten, maar opnieuw besef ik hoe verdomd blij ik ben dat we nu opgevolgd worden in het UZ Brussel.  Bij mensen die weten wat ze doen en alle juiste stappen zetten in onderzoek. Want dat ik geen PCOS blijk te hebben is uiteraard ook zeer goed nieuws! 

Verder traject?

De volgende stap is opnieuw het opvolgen van mijn cyclus via bloedafnames en echo’s. Zodra er een eisprong zit aan te komen, zal ik mezelf een hormonencocktail via een injectie in mijn buik mogen toedienen om de eisprong te bevorderen. Klinkt heel medisch allemaal en dat is het ook helaas. No romantic shizzle meer voor onze tweede kleine wat dat betreft…Gelukkig kunnen we alles wel relativeren en blijven wij altijd heel humoristisch met de zaken omspringen 😉 

Met frisse moed naar het vervolg

Ik heb het gevoel alsof er een zware last van mijn schouders is gevallen. We hebben opnieuw groen licht gekregen, alles ziet er veel rooskleuriger uit. We blijven nog wel even in de medische wereld zitten, maar met nieuwe moed en een “clean slate” zoals ze zeggen. Hopelijk blijven de verklevingen door Asherman nu mooi weg. De kans bestaat dat die nog terugkomen, maar we zullen alvast gewaarschuwd zijn 🙂 

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.