Weekends zijn heilig met hoofdletter H en dienenbruksellive 1) voor amusement en 2) om uit te rusten van de voorafgegane stressy werkweek. Maar al te vaak mag ik punt 2 schrappen en heb ik echt geen bal “gerust”. Vind ik niet erg jongens, want rusten is voor bejaarden en astmapatiënten. Nee serieus, ook al probeer ik soms eens een rustiger weekend in te plannen, dan nog lukt dit zelden. Vorig weekend spendeerde ik o.a. op Bruksellive en aan de zee. Hoewel dit niet zo spannend klinkt, heeft een gebeurtenis op Bruksellive mijn geloof in de mensheid gered. Daarover meer in deze post. Aan de zee ontdekten we een heerlijke tapasbar/brasserie met 50 soorten gin! Daar MOEST ik gewoon wat over schrijven.

Brukssellive

RobbingMillions
Robbing Millions

Bruksellive is een jaarlijks gratis (hoera!) festival in –hoe kan het ook andersBrussel. Het wordt georganiseerd door de Brusselse jeugdhuizen en viert volgend jaar zijn 10de verjaardag. Ondertussen is het festival gegroeid naar een vaste waarde in het zomerseizoen. Elk jaar staan er bekende en minder bekende bands op het menu. Diverse originele eet-standjes en verschillende podia zorgen voor een hoog amusementsgehalte. Het gebeurt zelden dat ik dit festival in een van mijn favoriete steden in België oversla. Vorig jaar eindigde in een grote plensbui, maar deze editie waren de weergoden ons iets beter gezind. Daardoor kregen we natuurlijk vaak een “dorstje”. Toen ik mij wat later op de avond nietsvermoedend naar de bar begaf, moet mijn smartphone op een of andere manier uit mijn veel te kleine-ugh wat haat ik dat– tasje gevallen zijn. Toen ik enthousiast met frisse pintjes aangekomen was bij mijn vriendinnen merkte ik dus op dat ik hem kwijt was. Mijn dure smartphone waar ik vaak op vloek, maar waar ik desondanks gehecht aan ben. Balen natuurlijk. Maar nog geen half uur later ontving een van de meisjes een smsje dat verstuurd was vanaf mijn nummer. In dit smsje stond dat mijn gsm gevonden was, en teruggebracht was naar de organisatie. Als dat niet mooi is! Er zijn dus nog eerlijke mensen op deze wereld :-)! Dus mijn avond eindigde niet in mineur en ik kon gewoon verder genieten van de prachtige stem van Zap Mama en de ophitsende feestmuziek van Marshall Jefferson. Nog even een eervolle vermelding voor Robbing Millions, die ik echt heel erg goed vond. Zeker eens checken!

Histoires d’O in OostendeIMG_20140727_182858

In het liefelijke Oostende bevindt zich een brasserie waar je niet alleen heerlijke zelfgemaakte garnaalkroketten, tomaat-crevette of ander lekkers kan verorberen, maar waar je ook meer dan 50 soorten gin kan ontdekken. Histoires d’O bevindt zich op de dijk van Oostende en is een ietwat hippere eetgelegenheid.Een van de stokpaardjes is hun uitgebreide gin-tonic kaart. Aangezien de boyfriend en ik behoorlijk fan zijn van deze cocktail waren we meteen laaiend enthousiast. Naast de “gewonere” gins , vind je hier ook iets exclusievere merken zoals Monkey 47 en Bulldog. Ik moet zeggen dat ik nergens anders zo’n lekkere gin tonic heb gedronken, die met evenveel liefde en zorg voor detail werd bereid. Histoires d’O is een echte aanrader als je van lekker eten en drinken houdt! Mijn keuze? Sipsmith Gin Tonic 🙂

gintonicsipsmithtapashistoiresdoIMG_20140727_182519

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.