Curryschotel met groenten, kokosmelk en kip

DSC_0013De Oosterse keuken is wat mij betreft één van de meest veelzijdige in de hele wereld. Heerlijke specerijen, kleurrijke ingrediënten, gezond en licht verteerbaar: ik ben alvast fan! Wanneer ik in een Aziatisch restaurant ga eten, sta ik altijd versteld van het feit hoe GOED ze kunnen koken en hoe wonderbaarlijk veel combinaties er mogelijk zijn in deze keuken.  Ik was dit weekend toevallig bij een van mijn beste vriendinnen, die een kleine passie heeft voor de asian cuisine. We besloten in een opwelling een curryschotel te maken met kip.
En omdat onze poging meer dan geslaagd was, verdient dit recept alvast een plaatsje op Life Is Good.




DSC_1059 DSC_1056LET’S GO! Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

Kipfilet
1 Kommetje losse jasmijnrijst
Citroengras
Lente-uitjes (2 stengels)
1 Rode paprika
Champignons (half bakje)
Prinsessenbonen (grote handvol)
1 Kleine rode ui
3 Koffielepels currypasta
1 Koffielepel kurkuma
Snufje zout en suiker
Vissaus (scheut)
Verse koriander
Kokosmelk (1 1/2 brikje van 250ml)
Arachideolie

Hoe ga je te werk?DSC_0005 DSC_0002DSC_0015DSC_0007DSC_0031DSC_0021

-Begin met je losse rijst te spoelen.
-1 Kopje rijst  ongeveer 10 min. koken met 2 kopjes water.
Zorg ervoor dat je vuur in het begin heel hoog staat. Zodra het water kookt, mag je het vuur wat lager zetten.
-Snijd ondertussen de champignons, bonen en paprika in fijne stukjes.
-Snijd de lente-uitjes fijn en de rode ui in ringetjes.
-Snij je kipfilets in fijne plakjes.
-Doe wat arachideolie in een wokpan en wacht tot deze heel heet is.
-Zodra de olie heet is doe je de lente-ui (het witte gedeelte) en de rode ui erin, samen met stukken citroengras die je op voorhand gaat “breken”. Dit zorgt ervoor dat het aroma vrijkomt. Heerlijke geur overigens :-).
-Hup, gooi die kip er maar bij en laat die even aanstoven.
-Doe dan de paprika en boontjes erbij en laat dit ook enkele minuten stoven.
-Voeg er uiteindelijk ook de champignons aan toe.
-Neem nu de magische ingrediënten, zijnde de kurkuma en currypasta, en meng ze eronder.
-Nu mag je de kokosmelk er volledig in gieten en roeren. Vul je lege brikje kokosmelk met wat water (niet veel) en doe dit er bij, samen met een flinke scheut vissaus en wat zout en eventueel snufje suiker.
-Klaar! Serveer met de rijst en garneer met wat verse koriander een een beetje van het groene gedeelte van je lente-ui.

curry met kip

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.