Volgens mijn vader eet ik vaak konijnenvoer. Het is te zeggen: salades. En ja, ik kan begrijpen dat dit voor sommigen geen aantrekkelijke maaltijdoptie is. Als je steeds gewoon wat sla, komkommer, tomaat en wortel eet met een doordeweekse dressing uit een flesje,wordt dit op den duur een saaie bedoening *geeuw*. Maar NEWSFLASH! : salades hoeven helemaal niet saai en eentonig te zijn. Het is maar wat je er zelf van maakt! Zin in een origineel slaatje? Misschien moet je dit recept dan eens proberen: mijn mango-slaatje met gerookte zalm. Mango’s zijn licht verteerbaar en bevatten veel ijzer,vitaminen A, C en E. Bovendien zit er in een rijpe mango een sterk antioxidant : Fenol . Dit antioxidant zou een beschermende functie hebben in de strijd tegen chronische ziekten, en een positieve invloed op het hart. Benieuwd naar dit recept? Lees dan verder!

mangosaladeLET’S GO! Wat heb je nodig?

Voor 2 à 3 personen:
-sla naar keuze
-rijpe mango
-gerookte zalm
-1 rode chilipeper
-enkele tomaatjes
-handvol pijnboompitten
-2 limoenen
-2 niet al te harde peren
-1 à 2 appels (Granny Smith is het lekkerst)
-kwart van een komkommer
-verse koriander
-wat (stok)brood naar keuze

Hoe ga je te werk?mang2

– was de sla, tomaatjes en komkommer goed
– schil de appels en peren, en snij deze in kleine blokjes fijn
– doe de schil van de mango (dwars snijden en de schil afpellen) en snij deze ook in fijne blokjes
– snij de chilipeper door en verwijder de pitjes, snij hem vervolgens heel fijn ( kleine snippertjes)
– snij de kwart komkommer ook in fijne blokjes (laat de schil eraan!)
– doe de appels, peren, mango,komkommer en chilipeper in een kom
– pers hier 2 limoenen over uit
– hak de koriander fijn en doe deze ook in de kom, dan goed mengen
– zet de kom even in de frigo
– neem de pijnboompitjes en gril deze evenin een pan tot ze wat bruin zijn(geen boter of olie bij doen, de pitten bevatten van nature genoeg vetstof)

 

mango6

mango3

 

 

 

 

 

 

 

 

– leg wat sla op je bord, wat stukjes tomaat en enkele rolletjes zalm – schep enkele lepels van de mangosalade op – werk af met wat peper, zout en wat olijfolie -serveer met brood –SMAKELIJK! 🙂

mango5

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.