15gram foodbox testen

Iedereen kent ze wel: de foodboxen oftewel de easy-peasy-thuis-te-bereiden-maaltijden met exact afgemeten ingrediënten zodat je niets hoeft weg te gooien! De markt wordt al heel lang overspoeld door aanbieders en zelfs grote supermarkten wagen zich in het foodboxavontuur. 

Ik heb meestal wel tijd om eens in de week boodschappen te doen en verse maaltijden te bereiden. Recepten opzoeken of bedenken doe ik ook heel graag. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het ook eens leuk is om niet te hoeven na denken over wat je gaat klaarmaken. En dat je de ingrediënten zo aan huis geleverd krijgt, en dus geen tijd moet verliezen in de supermarkt. Daarom besloot ik om EIN-DE-LIJK eens een foodboxservice uit te testen. Gewoon, omdat het kan. Ik koos voor de 15gram foodbox, enerzijds omdat ik dat platform van vroeger kende en al wel eens een receptje van hen klaar maakte. Anderzijds omdat ik een mooie kortingscode op de kop kon tikken via mijn werk, want eerlijk is eerlijk: die foodboxen zijn niet bijzonder cheap.

Hoeveel kost dat?

Dankzij mijn kortingscode van 20€ betaalde ik slechts 29€ voor 3 maaltijden voor 2 personen. Een klein rekensommetje leert ons dat ik dan 4,83€ per persoon uitgeef voor een evenwichtige maaltijd. Dat is niet veel. Zonder kortingscode is het wel wat duurder, dan betaal je 49€ voor 3 maaltijden voor 2 personen, oftewel 8,16€ per persoon. Ietsje meer, maar ook niet vreselijk duur. Natuurlijk kan je wel voor minder een maaltijd op tafel toveren, al hangt het sterk af van de ingrediënten die je kiest :-).

Welke gerechten heb ik gekozen?

Ik koos voor de volgende drie gerechten:

  1. Risotto met lengfilet en venkel (belofte: klaar in 35 minuten)
  2. Kruidige kip met groene boontjes en pistaches (belofte: klaar in 20 minuten)
  3. Couscous met kalkoenworst en pompoen (belofte: klaar in 25 minuten)

Ik moest enkel olijfolie, peper en zout, witte wijnazijn en witte wijn in huis hebben. De levering kies je overdag ofwel ’s avonds tussen 18u en 22u. Je krijgt op voorhand een mail en een smsje met een accurate schatting van levertijd. Deze werd mooi gerespecteerd en op maandagavond had ik mijn 15gram foodbox in handen.

Eerste indruk

Per maaltijd krijg je een kartonnen bakje waar alle ingrediënten mooi afgemeten in zitten. Het vlees en de vis zijnvacuüm verpakt en de groenten zien er mooi vers uit. Er zitten ook receptkaarten bij waar alles duidelijk stap voor stap op aangeduid staat: wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat. Niets op aan te merken!

Koken maar!

Dan het echte werk: de maaltijden bereiden 😉 . Er staan altijd geschatte tijden op de maaltijden, maar je doet er meestal toch iets langer over is mijn indruk (of je moet echt een professionele kok ofzo zijn ahum).  De receptkaarten zijn wel heel duidelijk en makkelijk op te volgen. Het feit dat de ingrediënten mooi afgemeten zijn, maakt het uiteraard wel makkelijker. Ik moet zeggen aangenaam verrast te zijn door de receptjes.  Ze waren alledrie echt heel lekker! Mijn favoriet? De pompoen met kalkoenworst en couscous!

15gram foodbox ervaring
Risotto met venkel en lengfilet
foodbox 15gram ervaring
Couscous met pompoen, prei, kalkoenworst en bladpeterselie
15gram foodbox ervaring
Kruidige kip met groene boontjes en pistachenoten

Minpunten versus pluspunten

Ik ben  over het algemeen wel fan van deze foodbox, al mogen de porties groenten wel groter.  De maaltijden die ik normaal bereid bevatten sowieso minstens 200 à 300 gram groenten per persoon en minder koolhydraten. Bij deze recepten had ik enkel bij de pompoen het gevoel genoeg groentjes gegeten te hebben.  Het recept voor de risotto bevatte slechts 1 venkelknol voor 2 personen en dat vond ik veel te weinig (ook al was de risotto heel lekker).  De maaltijd met kip en boontjes was ook genoeg, maar slechts 100 gram boontjes. Dan eet ik liever iets minder aardappelen en meer groenten. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. 

Kortom: ik raad deze foodbox aan voor mensen die:

  • weinig tijd hebben om boodschappen te doen
  • geen zin hebben om op zoek te gaan naar recepten
  • een beetje extra geld willen neertellen voor de service aan huis

Deze post werd NIET gesponsord door 15gram.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.