Jij :  – bent op zoek naar een leuke, betaalbare city trip ?
          – houdt van koffie ?
          – vindt Nederlanders wel een charmant volkje ?
          – houdt van lekker tafelen ?
           – vindt het niet erg om behoorlijk bankroet terug naar huis te keren?

Schudde je enthousiast ja ben elk van deze punten, ja zelf bij die laatste? Dan is een citytrip naar Maastricht bij onze Noorderburen misschien wel wat voor jou!

maastricht citytrip

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht is vroeger eigenlijk ontstaan als Romeinse nederzetting. Een Romeinse weg kwam hier aan bij een doorwaadbare plek, ook tricht genoemd, in de Maas. De naam Maastricht betekent dan ook: doorwaadbare plek langs de Maas. Hoef je niet te onthouden, maar is wel een leuk weetje ;-). De stad wordt onderverdeeld in 8 wijken en elke wijk wordt gekenmerkt door haar eigen karakter. Van slenteren in de bruisende en hippe wijk Wyck (tja, weinig punten voor originaliteit daar, Holland) tot chillen in het Jederkwartier of exclusief shoppen in het Stokstraatkwartier. Kortom, voor ieder wat wils in deze gezellige stad.  Elk weekend op zaterdag vindt je er ook een piepklein maar gezellig vlooienmarktje terug (vlakbij het station). 

maastricht citytrip 2

Liefhebbers van boeken kunnen zich verkneukelen bij een bezoekje aan de Boekhandel Dominicanen, die gevestigd is in de 700 jaar oude Dominicaner Kerk. Deze werd door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. De locatie is echt schitterend! Duizenden boeken die op je liggen te wachten! 😉
Achterin heb je ook een coffee-corner waar je op het gemakje je aankopen kan doorbladeren bij een dampende kop koffie. Hemels!

maastricht dominicaner boekhandel

Lekker eten 

In Maastricht zal je niet snel omkomen van de honger. De talrijke restaurantjes tieren welig in het straatbeeld en zijn vaak ook niet bijzonder duur. Een adresje dat ik nu zeker kan aanraden is Grand Café D’n Ingel aan het Vrijthof. Je hebt er ongelofelijk lekkere vis-lasagne !
Opgelet: reserveren is meestal wel de boodschap! 

We aten ook een lichte lunch bij de Coffee Lovers aan het Céramique center. Het eten daar is niet echt goedkoop, maar wel heel erg lekker! Bovendien kan je er ook glutenvrije sandwiches bestellen. Handig wanneer je een allergie hebt.

coffee lovers maastricht

Een dansje placeren

Voor diegenen die graag een dansje placeren en niet terugdeinzen voor pop- en techno deuntjes, is de Platielstraat in Maastricht de place to be. Deze straat verbindt het Vrijthof met het Amorsplein en is bekend om de vele danscafés en bars, waar je tot in de vroege uurtjes kan gaan dansen.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.