Oh jee. We naderen fase 4 van het Paleo-project met rasse schreden . Deze week gaat de finale fase van start, maar wat dit nu precies inhoudt, komen jullie snel te weten. Ondertussen ben ik jullie nog een overzicht van de voorbije weken verschuldigd. De voorbije weken bevond ik mij in fase 3 en at ik eveneens geen sojaproducten meer, of andere peulvruchten. Dit was niet echt super moeilijk, moet ik zeggen. Ik at al sowieso amper peulvruchten. Het moeilijkste is en blijft gluten en melk vermijden.
Kijk verder voor meer inspiratie!

Ontbijt

Ik stel mezelf wat teleur wat variatie betreft in mijn ontbijt. Maar ja, never change a winning team! (hou ik mezelf dan dapper voor)
Zolang het maar lekker is en mijn maagje vult tot ongeveer 12u, ben ik al lang tevreden! En dat doen deze ontbijtjes nu eenmaal…
Ik zal vanaf fase 4 alleszins wat nieuwe ideeën moeten vinden, aangezien alle granen dan uit den boze zijn.
Zo ook mijn geliefde havermout. Snif. 

Ontbijten doe ik nog steeds met:

– Zelfgemaakte muesli  (klik hier voor het recept)
– Bananenpannenkoeken af en toe in het weekend (klik hier voor het recept)
– Glutenvrije havermout met amandelmelk
– Rijstwafels of maiswafels met hartig belg of met confituur

breakfast week 6 7

Lunch

Salades en soepjes, dat zijn sowieso goede keuzes voor de lunch. Je kan ze van tevoren klaarmaken en als je je niet beperkt tot 2 ingrediënten, kunnen ze ook best vullen. Enkele voorbeelden van mijn lunches de voorbije weken:

– Quinoasalade met verse munt (klik hier voor het recept)
– Tomante/Courgette/wortel-soep met kip
– Salade met granaatappel, wortel en omelet met champignons (klik hier voor een pittige omelet recept)
– Ratatouille met een aardappeltje
– Maiswafels met guacamole en sneetjes filet de saxe

lunch paleo week  10 11

Diner

Ik heb de voorbije weken heerlijk gegeten ’s avonds. Maar ik merk dat de rode draad doorheen mijn gerechten vaak tomaat is.
Ratatouille, tomatensaus, tomatensoep, … ik ben er verzot op. Misschien moet ik daar toch eens wat meer variatie in brengen, besef ik nu 😉 Maar goed, enkele voorbeelden van mijn dinertjes de voorbije weken:

– Gegrilde zalm met ratatouille en kappertjes
– Varkenshaasje met spruitjes en wat puree
– Gehaktballetjes met champignons in een tomatensaus met bruine rijst
– Kipfilet met gestoofde venkel 

dinner paleo week 10 11

Balans

De griep was in het land en ik ben er ook niet aan ontsnapt. Ik was enkele dagen gekluisterd aan mijn bed en heb in de nasleep de energie niet gevonden om elke dag trouw het Paleo programma te volgen. Voor de rest merk ik dat het me redelijk zwaar begint te vallen om alles low-budget en tijdsvriendelijk te houden. Er bestaan echt ongelofelijk veel recepten die echt super lekker zijn, maar behoorlijk wat tijd in beslag nemen. En als je een drukke agenda hebt, is dit niet altijd even makkelijk. Bovendien heb je meestal een heleboel ingrediënten nodig die niet altijd overal te vinden zijn, portemonnee-onvriendelijk zijn. Eigenlijk zou een maaltijdplanning het beste zijn. Daar heb ik natuurlijk wel al aan gedacht, maar dit is voor mij praktisch niet haalbaar. Trouwens, maaltijdplanningen, wie houdt zich daaraan? Bijna niemand, toch ;-)? Op naar fase 4 !

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.