Voor we ons fertiliteitstraject startten was ik nog niet op de hoogte dat ik het Syndroom van Asherman had opgelopen. Daarom kocht ik toen nietsvermoedend ovulatietesten om mijn cyclus in kaart te brengen. Ik testte drie merken ovulatietesten en geef jullie hieronder mee wat de beste ovulatietest volgens mijn ervaring is. Naar mijn bescheiden mening ben ik namelijk ondertussen een ovulatietest-specialist 😉

Clearblue digitale ovulatietesten

De Clearblue ovulatietesten zijn eenvoudig te gebruiken en geven eenduidig resultaat.
Als je een smiley ziet, zit je in je vruchtbare periode. Geen smiley = volgende dag opnieuw testen.

Voordelen:

 • Geen foute interpretatie mogelijk.
 • Makkelijk in gebruik.
 • Bij andere testen wordt aangeraden om geen ochtendurine te gebruiken en minstends enkele uren vooraf de test niet te drinken. Bij deze is dat niet het geval. Je mag de test ’s ochtends meteen na het opstaan doen waardoor je je geen zorgen moet maken of je teveel water hebt gedronken voor een foutief resultaat.

Nadeel:

 • Het prijskaartje (3-4 € per test). Als je net zoals ik een zeer lange cyclus hebt, is dit een dure grap.

clearblue beste ovulatietest

Action ovulatietesten

De Action ovulatietesten zijn véél goedkoper dan die van Clearblue (slechts 0,5€ per test). Ik kreeg altijd een vaag tweede streepje rond mijn uitgerekende ovulatie, en knalstrepen er net voor. Voor mij werkten ze dus wel goed. Al was ik soms toch niet helemaal zeker of het streepje wel vet genoeg was om echt positief te zijn. Het is en blijft een soort van eigen interpretatie.

Voordelen:

 • Goedkoop (+- 0,70€ per test)
 • Makkelijk in gebruik.

Nadeel:

 • Soms vage streepjes, moeilijker te interpreteren.
 • Je mag niet ’s ochtends testen en enkele uren niet gedronken hebben voor beste resultaat.

action beste ovulatietest

Zwanger en kids dipsticks

Deze dipsticks kocht ik bij Zwanger en Kids. Ze waren héél goedkoop, omdat het simpele dipsticks zijn. Ik vond deze eigenlijk het minst duidelijk. Op de verpakking staat dat de tweede streep even dik of dikker moet zijn dan de tweede. Maar dat gebeurde niet bij mij.

Voordelen:

 • De goedkoopste ovulatietest (+- 0,20 – 0,30 € per test als je ze in een grote verpakking koopt).

Nadeel:

 • Soms vage streepjes, moeilijker te interpreteren.
 • Je mag niet ’s ochtends testen en enkele uren niet gedronken hebben voor beste resultaat.

zwanger & kids ovulatietest dipstick

Beste ovulatietest?

De beste ovulatietest? Ongetwijfeld de Clearblue ovulatietest. Deze staat met stip op 1 voor mij, ondanks de prijs. Ik haatte het om telkens naar de streepjes te kijken om me vervolgens suf te piekeren of ze nu donker genoeg waren of niet. De enige ovulatietest die mij genoeg zekerheid gaf was de Clearblue.

Momenteel heb ik ze niet meer nodig, gezien we opgevolgd worden in het ziekenhuis. Sowieso zijn inwendige echo’s en bijkomstig bloedonderzoek de enige manier om een eisprong echt te “meten”. Het kan namelijk zijn dat je lichaam wel de juiste hormonen produceert, waardoor de ovulatietest positief uitslaat, maar dat er toch geen kwalitatieve eisprong optreedt.. Dit werd me bevestigd door bekwame gynaecologen.

Ik koop ze via Bol:


 

Heb jij ervaring met ovulatietesten?
Let me know in de comments!

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.