Als ik terugblik op de afgelopen maanden merk ik dat er een aantal vaste gewoontes zijn geslopen in mijn leven waar ik amper nog van afwijk. Nogal zeldzaam voor mij, want je weet hoe dat gaat: je neemt je iets voor, doet het een tijdje tot je het beu wordt of geen tijd meer hebt en vervolgens keert alles terug naar het oude.

Maar goed, dit zijn mijn drie vaste gewoonten waar ik eigenlijk heel gelukkig van word.

1) Heerlijk ontbijtritueel

Vroeger stonden er vaak boterhammen met confituur, choco of kaas op mij te wachten ’s morgens. Of een grote kom kelloggs of muesli van de winkel. Sinds vorige zomer ontbijt ik steevast – op enkele uitzonderingen na- met dezelfde drie dingen: griekse yoghurt, een stuk fruit en zelfgemaakte suikervrije granola.  Het is mijn vast ontbijtritueel geworden, samen met een koffie. Een stukje fruit snijden ’s morgens heeft iets therapeutisch, ik kan het ten hoogste aanbevelen ;-).  Qua fruit wissel ik veel af. In de herfst- en wintermaanden eet ik veel appels, peren en kiwis. De zomermaanden staan dan weer synoniem voor lekkere bessen, nectarinen en abrikozen. Het geeft mij een energieboost en het vult mijn maagje tot de middag ongeveer. 

gezond ontbijt gewoontes

2) “Me-time”

Ik ben een geweldig grote fan van me-time, niet omdat ik een narcist of egoïst ben, maar gewoon omdat je dat als mens nodig hebt. Punt. Je kan onmogelijk het beste van jezelf geven naar je omgeving toe, als je nooit tijd neemt voor jezelf. Die me-time kan je trouwens op verschillende manier invullen.  Een van mijn favoriete “me-time” voorbeelden is regelmatig naar de schoonheidsspecialiste te gaan om die twee rupsen boven mijn ogen te laten waxen. Ik haat het om mijn wenkbrauwen te epileren, er komt soms geen einde aan. Daarom besloot ik vorig jaar om ze gewoon maandelijks door een professional onder handen te laten nemen. Voila. Eyebrows on fleek en Lien happy omdat ze niet om de week moet zitten plukken.  

Waar ik ook echt van kan genieten is mijn nagels zelf doen thuis. Ik heb onlangs een eigen gelnagellakset gekocht en ga hier regelmatig mee aan de slag. Resultaat: een uurtje ontspanning en nette nagels gedurende minstens 10 dagen. 

Het is maar waar jij zelf ontspanning uithaalt. Het kan ook een goed boek zijn, of een dutje, of gewoon eens lekker gaan shoppen….Als je maar af en toe eens lekker geniet van JOUW tijd en je hier niet schuldig over voelt.

me-time gewoontes

3) Bewegen

Regelmatig sporten en bewegen, zoals wandelen, is enorm belangrijk voor mijn geluksgevoel. Toen ik eerder dit jaar met een longontsteking twee maanden niets heb kunnen doen, was ik redelijk depri eigenlijk. Dat bevestigde nogmaals dat beweging echt cruciaal is. Je hoeft hiervoor geen uren in de fitness te staan, vaak ga ik gewoon wandelen….als je maar iets doet! Sinds vorig jaar prijkt er een Fitbit aan mijn pols en oh boy oh boy, wat ben ik daar al blij mee geweest. Ik heb altijd wel al gesport, maar op dagen dat ik niet sport, bewoog ik bitter weinig. Door die Fitbit besefte ik dat beter en probeer ik op dagen dat ik niet sport, toch genoeg te bewegen.  Het is echt belangrijk om ook op die dagen te bewegen door te wandelen bijvoorbeeld of wat stretchoefeningen te doen. Zelfs een half uurtje per dag maakt een groot verschil.

PS: Ik kocht mijn Fitbit op Bol en ben hier heel tevreden mee. Toen mijn bandje het na vier maanden begaf, heb ik via de klantendienst een gratis nieuw bandje gekregen 🙂

[bol_product_links block_id=”bol_5b4f4d07ab6e4_selected-products” products=”9200000064060974″ name=”Fitbit Charge 2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] 

Van welke goede gewoontes word jij gelukkig? Laat het mij weten in de comments! 🙂

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.